Jump to content

VIP opcija o kn


lgmonit

Preporučene objave

Imam uključenu opciju. Dugo sam razgovarao s VIP brojem 091 koji počinje sa 091 i dobio veliki račun. Zvao sam vip i obrazložili su da iako počinje sa 091 nije u VIP mreži, a oni nemaju obavezu obavjestiti me o tome prilikom uspostave poziva. Tako da nikada ne znam koju mrežu zovem. Dali je to po zakonu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, nažalost to je po zakonu, Pravilnik o prenosivosti broja (NN 42/09).

 

Postupci izvješćivanja korisnika usluga o podacima vezanim uz prenesene brojeve

Članak 8.

(1) Operator nepokretne elektroničke komunikacijske mreže nije obvezan prije uspostave poziva prema prenesenom broju obavijestiti pozivatelja o elektroničkoj komunikacijskoj mreži u koju je prenesen broj prema kojem se uspostavlja poziv.

(2) Operator pokretne elektroničke komunikacijske mreže je obvezan na zahtjev korisnika, prije uspostave poziva prema prenesenom broju, pozivatelju prenesenog broja dati obavijesti o elektroničkoj komunikacijskoj mreži u koju je prenesen broj prema kojem se uspostavlja poziv. Ta obavijest u obliku glasovne poruke mora sadržavati sljedeći tekst: „Pričekajte molim, broj je prenesen u x mrežu« (x-mreža u koju je prenesen broj prema kojom se uspostavlja poziv). Operator može na zahtjev korisnika pozivatelja isključiti ovu uslugu davanja obavijesti. Usluga uključivanja i isključivanja obavijesti je besplatna.

(3) U svrhu javnog informiranja korisnika, operator je dužan putem vlastitog web portala ili nekim drugim načinom javnog objavljivanja, informirati svoje korisnike o brojevima koji su preneseni u drugu mrežu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija