Jump to content

Što napraviti kada vam netko zloupotrijebi privatne podatke?


Mihac

Preporučene objave

Zanima me kako sankcionirati političare koji upotrebljavaju privatne e-mail adrese koje sačinjavaju ime i prezime, a nikada nigdje nisu bile objavljene?

Naime kako sam kod jednog ISP-a zasnovao ADSL uslugu, a korisničko ime i lozinku sam dobio putem telefona, što sam i zapisao na papirić i nisam imao potrebe nikada koristiti, jer imam svoju domenu i SPAM rješavam direktno na serveru, te nemam bojazni kada pređem kod drugog operatera da će mi e-mail adresa biti nevažeća ili da mi neće biti STMP ili POP 3 valjani, pa da ću ostati bez e-mail adrese.

Prije 15-20 dana sam prvi puta išao upisati u postavke Outlooka e-mail od operatera te sam samo išao provjeriti da li taj e-mail radi, te sam postavke pospremio na USB stick i dalje se koristim sa svojom zadanom e-mail adresom kao i svih godina, ali jednom provjerom pošte me zadesilo da sam dobio pun kufer i osamsto video klipova od jednog političara.

Budući da je to za mene neželjena pošta, a nisam se nigdje prijavio na mailing listu, išao sam provjeriti s 10 minutnim e-mailom kako to funkcionira i dobio sam upisivanje e-maila, pa provjera slike s upisivanjem brojeva s iste, pa potvrda prijave na 10-minutni e-mail i tek onda si registriran.

Kako to sa svojom adresom koja je dodijeljena od ISP-a nisam nikada učinio, jer sadrži ime i prezime, jednostavno sam dotičnoga prijavio u Gradsko izborno povjerenstvo ( imam dopis), a isti se očitovao da sam se navodno mogao kod njega odjaviti i da sam se vjerojatno prijavio na newsleter (očigledna laž) i da po zakonu o elektroničkim medijima članak 107. stavak 3 imaju pravo mene kontaktirati.

Malo morgen, pa to bi bilo da su to trgovci ili da sam ja negdje ostavio svoje podatke, a s obzirom da nisam nigdje ostavio ništa zanima me da taj političar kazneno i odgovara za zlouporabu podataka, a uz to sam imao i download koji nije bio uvjetovan mojom voljom, a moram ga platiti.

Što činiti dalje i kome ga prijaviti, jer očito nitko nije nadležan od onih koje sam pokušao kontaktirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija