Jump to content

kuća na međi


Whale

Preporučene objave

Poštovani molim vas za pomoć.

 

Imamo zemljište na kojem planiramo graditi kuću. Na zemljištu pored žive suprugovi roditelji koji su kuću sagradili 30cm na našoj zemlji i nama to ne smeta, mi smo im dozvolill. Kuća je bespravno sagrađena na staroj kući. Postavlja se pitanje, dal ti 30 cm nama smeta i hoćemo li mi moć dobit lokacijsku bez parcelacije? Ne želimo ići u proces parcelacije jer se nama smanjuje zemljište a samim time i mogućnost gradnje. S obzirom da se kuća ne vidi ni u gruntovnici ni u katastru, može li Općina tražiti parcelaciju, ili mi možemo gradit bez obzira na tih 30 cm?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Utvrđivanje građevinske čestice provodi se u situacijama kada je na jednoj katastarskoj čestici izgrađeno više građevina,koje ne predstavljaju funkcionalnu cjelinu, ili ako je građevina sagrađena na čestici koja je veća od nužno potrebne za redovnu upotrabu te je takovo utvrđivanje potrebno zbog sređivanja vlasničkih odnosa.

 

Rješenje se donosi na zahtjev stranke ili po službenoj dužnosti,na temelju dokumenata prostornog uređenja i pravila struke.

Zahtjevu se prilaže izvadak katastarskog plana i geodetska podloga uz prijedlog formiranja građevinske čestice.

U postupku donošenja rješenja obavezno učestvuju vlasnik zemljišta i građevine za koju se građevna čestica utvrđuje.

Sa kopijom katastarskog plana i vlasničim listom trebate otići kod urbanista ,koji će Vas uputiti kakav objekt možete graditi na toj parceli,i sve ostalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija