Jump to content

novi svjedoci u policijskom izvješću


pravas77

Preporučene objave

imao sam prometnu i pitanje je tko je prošao kroz crveno. Na samom mjestu nesreće bila je jedna svjedokinjna koja je sjedila u parku na klupi i prijatelj žene koja me udarila koji je bio iz mene u koloni, oni su svjedočili da sam ja prošao kroz crveno, no u izvješću se pojavljuje još 4 svjedoka koja su naknadno upisana, koja nisu bila na licu mjesta i oni su protiv mene, dali ja mogu pozvati svjedoke samnom na sud, koji nisu bili tamo a koji ćesvjedočiti u moju korist isto tako kao i njeni svjedoci. šta da radim????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možda je policija u obradi prometne nesreće pronašla još svjedoka i navela ih u zapisniku o očevidu.

naravno, ti možeš u postupku pred sudom predlagati "svoje" svjedoke, s time da je za njih lažan iskaz pred sudom kazneno djelo.

isto tako, pitanje je što su svjedoci koje je policija navela točno vidjeli - jedini dokaz ti je da su baš tvoj auto vidjeli da prolazi kroz crveno, ali ako budu govorili da su bili udaljeni daleko i sl., ili da su promet gledali iz suprotnog smjera u odnosu na smjer kuda si se ti kretao ili da su čuli udarac i pogledali, a na semaforu je za tvoj smjer bilo crveno - isto baš i nije tako čvrst dokaz, ovisi o sucu. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako sam i ja mislio, ne znam točno što su rekli svjedoci, nisam još dobio zapisnik, prošlo je već mjesec dana. ovo sve sam saznao preko policajca koji je čitao zapisnik s kompa.koliko inače treba vremena da se napravi zapisnik. nije bilo ozljeđenih,a materijalna šteta je možda sve zajedno 2000kn i kod mene i kod drugog auta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Inače policajac koji ti je čitao podatke iz kompa to nije smio i on to dobro zna. dalje, za zapisnik treba relano do mjesec dana, ali po općem upravnom postupku moraju ga sačiniti do 6 mjeseci. Inače, svjedoci ne moraju biti navedeni u zapisniku o očevidu, ako se do njih došlo naknadno. tada bi morali biti navedeni u optužnom prijedlogu koji će protiv tebe biti podnijet prekršajnom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija