Jump to content

Sporazumni otkaz i trajanje otkaznog roka


gringica

Preporučene objave

Zaposlena sam u velikoj firmi na neodređeno koja ima kolektivni ugovor na koji se poziva i moj Ugovor o radu. Prema kolektivnom ugovoru otkazni rok iznosi 3 mjeseca. Ja sam podnijela zahtjev za sporazumni otkaz i predložila sam otkazni rok od 30 dana. Međutim, firmi to te odgovara i žele me zadržati svih 3 mjeseca. Zanima me kakva su moja prava, jer ja želim prekinuti radni odnos za 30 dana, pa me zanima da li postoji za to i zakonska mogućnost bez obzira na kolektivni ugovor koji je sastavljen da štiti prava radnika pred poslodavcem(zato je i otkazni rok 3 mjeseca)?

 

Molim hitan odgovor!

 

Od srca zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako..obično je u kolektivnom ugovoru određeno posebo za otkazni rok kada poslodavac daje otkaz i posebno kada radnik otkazuje ugovor o radu. Izgleda da je u vašem slučaju samo jedno rok za oba slučaja.

 

Vi možete jeino probati sklopiti sporazum sa poslodavcem. Ako to ne uspije u Zaknu o radu je propisano da ako radnik otkazuje ugovor o radu, otkazni rok ne može biti duži od mjesec dana, ali samo ako imate osobito važan razlog za takvo skraćivanje otkaznog roka. Dakle, ako ne dokažete postajanje osobitno važnog razloga, poslodavac može od vas tražiti da odradite ugovoreni otkazni rok, a ako vi ne odradite to poslodavac ima pravo na naknaudu štete koju mu možete uzrokovati neodrađivanjem otkaznog roka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija