Jump to content

Help, ovrha sa zateznom kamatom iz 1992


holiday

Preporučene objave

Help. Sticajem niz nesretnih okolnosti, dobio sam pravomoćnu presudu za nadoknadu štete firmi u Sloveniji za službeni auto kojim sam bio zadužen, a koje je nestalo u ratu 1991.

Sada sam dobio ovrhu na iznos 18.427,04 kn uvećano za zakonske zaztezne kamate koje teku od 01.02.1992., te 4.007,40 kn uvećano za zakonske zaztezne kamate koje teku od 02.05.2003. do isplate.

Firma u Sloveniji koja me tereti je u stečaju i sada ima stečajnog upravitelja, koji mi kaže da je ovaj dug sada 460.000 EUR. Pls. help, jeli netko zna izračunati ovu zateznu kamatu i iznos mog duga.

Prema zakonu od zateznim kamatama od 2.7.2004. izračunao sam da sam dužan cca. 82.286 kn. Ali da li se obračun kamata po ovom zakonu računa od 1992. ili od 2004.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Kada je Slovensko poduzeće pokrenulo postupak?

Mislim da nakon proteka tolikog vremena ne bi trebali imati šanse . Prvo automobil je bio osiguran , ako ste prijavili krađu trebali su pokušati naplatiti od osiguravatelja.

 

Uložite žalbu na rješenje o ovrsi iz svih žalbenih razloga naročito istaknite zastaru potraživanja , visinu zateznih kamata te njihovu obvezu da refundaciju za krađu automobila potražuju od osiguratelja.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija