Jump to content

Uznemiravanje sms porukama


Klupe

Preporučene objave

Postoji li prekrsajna ili kaznena odgovornost za osobu koja svjesno istim sms poruka uznemirava ljude. Radi se o situaciji da moji roditelji dobivaju istu sms poruku koja nema prijeteci ni uvredljivi sadrzaj nego sama cinjenica da se poruka redovito ponavlja i to iz dana u dan te su istu osobu prethodno takodjer porukom zamolili da ih ne kontaktira, ona ustraje.

 

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 godina kasnije...

Imam i ja sličan problem, stižu mi povremeno uvredljive poruke ali s nekoliko različitih brojeva. Uvjeren sam da je riječ o istoj osobi koja samo mijenja SIM kartice jer već mi je poznat stil pisanja, tema, način komunikacije i slično. Mislim, kako tome stati na kraj ako danas ima mogućnost na kiosku kupit SIM karticu za 20-ak kuna i onda sve iznova?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ili promijenite broj, pa obratite pozornost kome ste ga dali, ili krenite privatnom tužbom protiv osobe na koju sumnjate zbog kaznenog djela uvrede.

 

Ukoliko su poruke osim uvredljiva tona i prijetećeg karaktera, možete podnijeti i kaznenu prijavu protiv osobe na koju sumnjate zbog kaznenog djela prijetnje ili nametljivog ponašanja.

 

A ovo što tvrdite svakako stoji, danas, lakše nego ikada, može se manipulirati sa SIM karticama za jednokratnu uporabu. Čak i mobitelji su vrlo potrošni danas, pogotovo oni starije proizvodnje. S druge strane, uporaba lokacije uređaja u ovakvim djelima ne dolazi u obzir, jer nisu dovoljno teške naravi odnosno smatra se da bi se nerazmjerno ograničila pravo na privatnost pošiljatelja. Plus, čovjek može namjerno poslati poruku sa primjerice glavnog trga, baciti mobitel zajedno s karticom u koš za smeće i udaljiti se, pa ni tu "nema kruha", jer opet nećete ništa saznati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija