Jump to content

molim pomoć


mama111

Preporučene objave

Imam dijete od 14 mjeseci i živimo sami u obiteljskoj kući u dalmaciji. Moj izvanbračni suprug je trenutno na odsluženju kazna zatvora u trajanju od jedne godine u zagrebu. Ja sam ne zaposlena i primala sam 3 mjeseca s biroa novčanu naknadu,i sad još primamo 200kn dječjeg doplatka preko supruga. Inače sam redovan student i faks mi je u stanju mirovanja radi brige o djetetu. Odvjetnik koji vodi njegov slučaj dodjeljen mu je pro bono,ali smo se dogovorili da ćemo mu mi platiti koliko god treba samo da nešto napravi,da ga pokuša izvaditi iz svega ovoga,ili da smanji kaznu ili bilo bilo što samo da nam pomogne. Iako smo mi obitelj s minimalnim primanjima, a jedini uzdržavatelj do sad je bio moj suprug,platili smo tom odvjetniku 13 000kn da nešto učini. Na kraju je moj suprug dobio istu kaznu kao svi drugi bez ikakvog smanjenja i bez ikakvih pogodnosti. Odvjetnik je obećao da će sada sastaviti molbu za pomilovanje i zahtjev za izvanredno ublažavanje kazne,te da će mi se javiti,ali još ni glasa od njega. Ja sam mu poslala sve papire u vezi sa slučajem i svoju verziju molbe za pomilovanje. Više ne znam kome da se obratim i što da napravim. Zanima me da li ja mogu nekome pisati,ministarstvu pravosuđa ili upravi zatvora-napisati nekakvu molbu za uvjetno puštanje,ili za premještaj u zatvor negdje bliže ili u mjesto prebivališta,ili bar za smanjenje kazne,ili za povremeno puštanje radi viđanja djeteta. Inače djelo za koje je moj suprug optužen počinio je prije 6 godina kada je bio bez ikakvih primanja i nije imao obitelj i dijete. Zanima me da li i ja mogu još tražiti nekakvu novčanu naknadu budući da sam ostala sama,nezaposlena i s malim djetetom. Molim vas,pomozite mi i dajte mi neki savjet jer želim da suprug bude što više s nama i da ga dijete viđa. Ne znam kome da se više obratim i što da napravim. Što se prava i zakona tiče ne znam ništa, al sam dosta čitala o svemu i uvijek vidim neku nadu i neku mogućnost da se nešto napravi,al se ništa ne događa i ništa se ne mjenja. Hvala unaprijed na bilo kakvom odgovoru i savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znam da će svi graknuti na mene i da vjerojatno nema zakonske osnove, ali ja bih odvjetnika prijavila odvjetničkoj komori. napisala sve kako ste ovdje napisali, pa neka se očituju.

 

zatim, s obzirom na uvjete života koje ste opisali, imate pravo na besplatnog odvjetnika kojeg vam dodjeljuje odvjetnička komora. to što mnogi misle da besplatni odvjetnik nema interes da stvarno brani stranku, nije istina. sve ovisi na kakvog se odvjetnika namjerite. i sami znate da ste platili, a niste ništa dobili.

 

osim toga postoje raznorazne udruge za besplatnu pravnu pomoć, možda da pod tim pojmom potražite na internetu neke informacije, ili njihov broj i adresu na t-portalu, tj. telefonskom imeniku.

 

za pomoć se obratite centru za socijalnu skrb i pod hitno potražite neki posao. možda možete davati instrukcije iz nekog predmeta djeci iz osnovne škole. to možete odraditi doma. naravno kao student, a ne profesor, sat možete naplatiti puno manje. ovdje kod mene studenti su satove naplaćivali 20-25 kn. istina malo, ali barem za kruh i mlijeko dnevno za samo jedan sat rada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali još moram dodati.

 

prije svega brinite za sebe i svoje dijete, i oslonite se što prije samu na sebe.

 

možda vaš suprug nije loš čovjek i svatko može pogriješiti. ali vi ste sada zaljubljeni i bespomoćni i ne možete objektivno procijeniti koliko je stvarno kriv.

 

kaznu će već odslužiti, sa odvjetnikom i bez njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam lijepa na napokon nekom odgovoru. jesam,zaljubljena sam preko ušiju i obožavam ga,i nisam u zadnjih 5 godina bila na neko duže vrijeme odvojena od njega,zato mi ovo sve teško pada. znam i ja i on da je kriv,i najveća je krivica svega toga šta je on sve lijepo išao priznat,jer je mislio kao ono:tko prizna pola mu se prašta. al šta će sada kad je već ovako. hvala na savjetu za repeticije-jer ih već povremeno držim iz matematike,kemije i fizike.čak prodajem i neke svoje crteže i slike,al znate kako je-ljepše je imati neku veću svoticu na banci.sve mi se čini da će faks još malo čekati dok se sve ovo ne sredi,a dijete ću nekako probat u jaslice da se ja pravo zaposlim.

odvjetnik je jako poznat,ne želim sad govoriti ime,ali je dosta ljudi izvukao isto na temelju njihovog debelog novčanika. ja sam isto razmišljala tužiti ga,al opet gledam kako bi to sve na kraju završilo i da ne bi on sve opet okrenuo u svoju korist.

još jedanput hvala,i mislim da ću još probati s tim nekim molbama,pa možda čak i tražit nekog drugog odvjetnika kako ste rekli.nisam tip da lako odustajem,a pogotovo kad se radi o obitelji i voljenim osobama. prvenstveno želim da se može viđati s djetetom jer ga ono obožava,i u ovih tjedan dana koliko nije s nama stalno viče tata,tata po kući i odlazi na vrata i gleda kad će doći. ne želim da ga zaboravi na neki način,a i ne želim da mu itko uskrati sreću kakvu mu otac pruža.zato,hrabro u boj idem dalje!

reći ću još jedanput hvala,jer već skoro cijeli dan čekam da mi netko nešto kaže,i baš ste mi pomogli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Vi kao supruga u položaju kakvom jeste imate pravo poslati Predsjedniku republike molbu za pomilovanje .

 

Napišite da se suprug iskreno kaje da je inače dobar čovjek otac i suprug , čovjek o kojemu ovisi Vaša i djetetova egzistencija .Vjerujem da Predsjednik Mesić je čovjek od krvi i mesa kako se kaže i da će djelovati ako mu dadete šansu . Molba mora stiči Komisiji za pomilovanje , jer ono što komisija pripremi ide na potpis predsjedniku .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Što se odvjetnika tiče iznesite mu svoje mišljenje vezano za troškove i naplaćenu cijenu . Otvoreno recite da niste zadovoljni postignutim , neka Vam objasni kako je mogao od obitelji naplatiti toliki novac kada nije postigao nikakav rezultat .

 

Odvjetnici u pravilu čine najbolje što mogu , ali ako postoji kazneno djelo i zakon predviđa određenu kaznu tu su

odvjetniku vezane ruke činjenicama .

Mislim da ste mu platili i 130.000., rezultat bi bio isti . Stranka ima mogućnost unaprijed interesirati se za troškove kako se plaćaju ,kakav rezultat očekuje ako se dokaže djelo i sl.

 

Vi bi imali pravo prijaviti odvjetnika samo u slučaju da stvarno nije postojalo djelo .

Na sudu tužitelj iznosi svoje činjenice-svoju istinu , obrana iznosi svoju istinu svoje argumente , sudac donosi odluku na temelju svojeg uvjerenja.

Odvjetnik je kao i liječnik koji operira ali ne može garantirati uspjeh , zato mislim da svi koji rade plemenite poslove zaslužuju poštovanje i razumijevanje , a ne odmah na nož,

prijavama i lamentacijama .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo da napomenem:

 

nisam savjetovala prijavu komori, već sam rekla da bi to ja napravila.

 

osim toga, to sam napisala više zato da ovu situaciju u kojoj se mlada djevojka našla prenesem u jedno okruženje ravnopravne bitke u kojoj svi imaju jednaka prava i jednake šanse na dobar i loš ishod.

 

plašljivo sam predložila davanje instrukcija kao jedan od načina zarade. drago mi je i lijepo je čuti što ova mlada i hrabra majka koja se tako predano bori za svoju obitelj, to već uspješno radi, čak prodaje svoje slike. bravo!

 

ako budete podnosili zamolbu predsjedniku republike za pomilovanje i ako vam treba podrška, dajem je bezuvjetno i ako treba svoj potpis.

 

ude je napisao:

Odvjetnik je kao i liječnik koji operira ali ne može garantirati uspjeh , zato mislim da svi koji rade plemenite poslove zaslužuju poštovanje i razumijevanje , a ne odmah na nož,

prijavama i lamentacijama .

 

E sada, da nadovežem na ono: častan i plemenit posao.

 

svaki posao je častan i plemenit ako se tako radi. posao prvnika i posao liječnika i posao radnika i seljaka.

 

ali, kad se već konkretno spominje liječnik, onda moram ukazati na to da jedan liječnik specijalista, cijeli mjesec radi i ima toliku plaću i to sa dežurstvima. za ovih 13000 kn sigurno nije odrađeno nizi približno toliko sati, a kamo li noći, i pitanje je da li je uopće uspostavljen račun. o tome da liječnik sebi ne može dozvoliti pogreške koje svi drugi smatramo normalnim, uopće ne treba govoriti. za njihove pogreške uvijek svi znaju i često budu javno prozivani. kad je u sisku jedne noći jedna djevojčica otšetala iz bolnice i našla se na ulici, nije bila prozvana niti jedna medicinska sestra, niti portir, već dežurna doktorica koja je dobila otkaz. ne razumijem zašto pravnici ne bi morali snositi posljedice za svoj posao.

 

javno brane kriminalce. novac bogatih kriminalaca u rukama njihovih odvjetnika je čist. ok. zašto ne. ali naplatiti obitelji samohrane majke iznos koji nema opravdanja, i još k tome ne napraviti ništa, treba biti pitanje za komoru. tko bi se trebao dičiti moralnošću, ako ne pravnici i pravo.

 

 

osim toga , znam iz usta odvjetnika, da oni jako dobro unaprijed znaju praksu na sudu, pa tako i ishod velikog broja sudskih postupaka. pa ipak naplaćuju svoje usluge, iako znaju da bi rezultat bio isti i bez njih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija