Jump to content

Suprotni smjer - signalizacija


michael_clayton

Preporučene objave

Pozdrav, molio bih Vas da mi pomognete pokojim savjetom! Situacija je ovakva:

 

Vozio sam jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru, patrola me uočila, zaustavila i napisala kaznu 2000 kn i 3 mj. zabrane upravljanja vozilom.

To nije sporno.

 

No, pri skretanju u tu ulicu iz glavne ulice na samom ulazu u tu sporednu ulicu (nekoliko metara u njoj) nalazio se kamion Čistoće koji je prekrio znak jednosmjerne ulice te se vrlo sporo kretao.

Kamion sam, pri ulasku u ulicu, propisno, dajući lijevi žmigavac, zaobišao i parkirao auto 30-ak metara niže u ulici.

 

U obližnjem kafiću proveo sam oko dva sata s prijateljima, nakon čega se zaputio s njima do auta, okrenuo se i vratio u istom smjeru iz kojega sam došao.

Tad je naišla policijska patrola i kaznila me.

 

Nisam išao do drugog kraja ulice pa nisam mogao uočiti znag zabranjenog smjera, nisam nikao mogao znati da je ta ulica jednosmjerna.

 

Dakle, radi se o tome da ja nisam znao i nisam mogao znati da je ulica jednosmjerna i zbog te zablude nesvjesno i neskrivljeno počinio sam prekršaj.

 

Možda je irelevanto, ali cijela ulica nije dužine veće od 80m, a uz nju je 20-ak m udaljenosti paralelna veća, dvosmjerna ulica pa i nema neke zdrave logike zašto bi se netko njome vozio u krivom sjeru.

 

Sa mnom su bila 2 prijatelja cijelo vrijeme, nitko od nas nije bio alkoholiziran, sve se dogodilo oko 23h u petak.

 

 

Dakle, može li se ovakva situacija održati na sudu, s obzirom da se mnogo njih pokušava izvući na ovaj način (znak prekriven), a ovo se doista ovako dogodilo??

 

 

 

Još nešto - da li bi sud mogao poništiti zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom ukoliko prikažem dokumentaciju da sam jedini ja u obitelji u mogućnosti voziti 3 teško bolesne osobe - brat, majka i baka koje ne mogu same zbog svog stanja putovati gradskim prijevozom, a prijevoz Hitnom im nije i neće biti odobren, dok gotovo svakodnevno moraju biti na raznim pregledima?

Otac radi i ne može izostajati s posla, a s obzirom na loše financijsko stanje ne može si priuštiti otkaz jer jedini radi (ja radim povremeno).

 

Iz tih razloga i stoga što sam student, mislite li da bi mogao dobiti umanjenu kaznu?

Ako da, koliko umanjenu?

 

Dosad sam kažnjavan za prekoračenje brzine i alkohol - za oboje minimalno (10km/h prekoračenje i 0,3 promila), prije nekoliko godina.

Mislite li da bi to moglo biti presudno?

 

 

 

Hvala Vam najljepša na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko Vam neće vjerovati da u 9 sati na večer od kamiona čistoće niste vidjeli prometni znak.

 

Eto, tu ste prvi put u životu, a odmah se našli u kafiću sa dva prijatelja.

 

Sutkinje su se naslušale i boljih izgovora.

 

Sud niti ne mora odrediti zaštitnu mjeru. Ako je i odredi može je umanjiti na 1 mjesec, a može i potvrditi ta 3 mjeseca. Ovisi kakvu im dokumentaciju priložite i na koji je način prezentirate. Ukoliko tražite smanjenje zaštitne mjere ili neizricanje iste u nastavku priče o "kamionu čistoće u petak na večer", na sve će se sud samo :smijeh:

 

Tri godine nakon plaćene/izdržane prekršajne kazne nastupa rehabilitacija, tj. nakon tog roka sud će smatrati da niste prekršajno kažnjavani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo o tome se i radi.

Prica je toliki klišej da i kad se stvarno desi, i kad zaista predstavlja neotklonjivu zabludu o protupravnosti djela, sve pada u vodu jer bi bilo nejvjerojatno da je istinito...:vrti:

 

SAmo usput, nije se radilo o kamionu za odvoz smeća već o onom što čisti kolnik, sa četkama sa strane, i oni zaista svoj posao rade kasno noću, a što se tiče "prvog puta" - radilo se o tome da je taj kafić bio otvoren nekih desetak dana prije pa smo prvi put tamo otišli.

 

No nema veze.

 

petpetica, zahvaljujem Vam na odgovoru, ako ništa - barem sam ste me uvjerili da nema smisla iznositi ovakvo činjenično stanje!

 

No onda dolazimo do pitanja - je li najbolja solucija priznati prekršaj i tražiti da sud ne dosudi zaštitnu mjeru te da smanji kaznu zbog lošeg financijskog stanja?

 

Zahvaljujem :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija