Jump to content

pomoć, sudar!


anton887

Preporučene objave

lijepo vas molim za bilo kakve informacije oko sudara kojeg sam doživio...

10 tak metara prije semafora gasilo mi se zeleno i taman kad sam prošao semafor upalilo se narančasto, ali crveno još nikako nije bilo. Kad sam došao na sredinu raskrižja(jer sam išao ravno), odjednom sam udario u auto(u njegovu suvozačevu stranu) jer je on išao okomito od mene.Očito je da je samo doletio jer ga ja sa svoje lijeve strane uopće nisam vidio da stiže jer bi ili zakočio, ili napravio nekakv manevar makar nešto,ovako sam ravno bez kočenja udario u njega. on tvrdi da je prošao kroz zeleno, što je nemoguće ako se meni tek zeleno gasilo. Na mom autu je mšteta oko 5000 eura. Molim vas pomozite sa savjetima i kako bi se to moglo riješiti...

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inače nisi naoisao da li je bila policija.

Ako je onda je ona napravila očevid i interesiraj se za zapisnik o očevidu gdje stoji protiv koga ide kakva prijava.

 

Ako policija nije bila na mjestu događaja, onda ti preostaje prijaviti štetu na osiguranju drugog sudionika i moliti boga da on prizna krivnju (iako niti tada nemora biti sve idelano). Probaj se sam interesirati za eventulane svjedoke koji su vidjeli događaj i koji mogu potvrditi da je za smjer kretanja drugog sudionika bilo upaljeno crveno svjetlo. Probaj vidjeti ukoliko se radi o urbanoj zoni, da li je raskrižje "pokriveno" kakvom video-kamerom i onda presnimi prometnu nesreću (možda koja firma ima kameru ili sl.).

 

Na kraju ostaje ti privatna tužba, i tijekom nje vještačenja nesreće.

 

Nedostaje ti detalja oko samog nastanka nesreće.

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo, hvala na ovom savjetu. da, fali mi malo detalja...Evo danas sam bio u policiji. kažu da prijava ide protiv mene jer sam imao 0.6 promila, a on samo 0.2, i da sam automatski ja kriv. Ja sam sigurno prosao kad se tek gasilo zeleno, a on je morao čekati. Tada nije bilo nikoga na tom raskrižju da su vidili dogadaj, iako je bio sa mnom prijatelj u autu, a ovaj drugi je bio sam. Postoji li ikakva mogućnost i kako mogu dokazati da sam unatoć ovom postotku promila što su dvije štok kole, da nisam bio pijan i da sam mogao razlučiti da je bilo zeleno kad sam prošao.Nadam se da sam dao malo detaljnije ...hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

anton887 je napisao:

kažu da prijava ide protiv mene jer sam imao 0.6 promila, a on samo 0.2, i da sam automatski ja kriv

Ne vjerujem da su Vam ovo rekli.

 

Po izjavama svjedoka se određuje krivica.

 

Policija okrivi obojicu, a sud oslobodi jednoga.

 

Ukoliko Vas proglase krivim, ne piše Vam se dobro. Vaše će osiguravajuće društvo drugom vozaču isplatiti svu štetu, a od Vas će regresno potraživati sav isplaćen iznos uvećan za troškove i kamate.

 

Regresni zahtjev mogu potraživati do 5 godina nakon isplate štete oštećenom, što znači da se stvar može razvući na 10-tak i više godina.

 

Nalazite se u vrlo ozbiljnoj situaciji, preporučam Vam mladog odvjetnika.

 

Moći će Vas teretiti najviše do iznosa 12 prosječnih neto-plaća prema zadnjem službenom izvješću Državnog zavoda za statistiku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da li je tu bitno izjave svjedoka ili količina alkohola kod obojice, i što je uopće presudno, s obzirom da svjedoka nema osim mog suputnika koji je izjavio za zapisnik isto što i ja? Nisam znao da će osiguranje tražiti regres od mene, je li to sigurno ako mene okrive, pa čemu onda osiguranje i služi?

hvala puno na savjetima. pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako nema svjedoka, a izjave sudionika prometne nesreće su oprečne, policija bi trebala prijaviti sudu vas obojicu da ste prošli na crveno svjetlo. ako sud u postupku ne bude mogao doći do konkretnih dokaza o počinjenju prekršaja od strane obojice, obustaviti će prekršajni postupak.

što se tiče osiguranja, pročitajte si uvjete kod sklapanja police automobilske odgovornosti (to uglavnom nitko ne čita), gdje vam točno stoji kada će se primjeniti regresni zahtjev (to je i za alkohol u nesreći, ako ste krivi).

 

Inače, alkohol od 0,6 g/kg nije puno, ali nije niti malo (taman da rasplamsa vaše vozačke sposobnosti iznad vlastitih i realnih sposobnosti). za drugog sudionika alkohol od 0,2 g/kg stvarno ne znači gotovo ništa.

Krv nije vađena ?

Inače postoji još jedna solucija - moguće je da je došlo do tehničke greške kod upravljanja na semaforu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izjave su na način da on tvrdi da je prošao kroz zeleno, a moja i mog suputnika da smo prošli kad se zeleno taman ugasilo i prešlo u narančasto. Da, vadili smo krv oboje. Meni je policajac koji me vozio na vađenje krvi tu večer, rekao da ću ja biti 100posto kriv jer da imam više alkohola od njega, i da će to u ovom slučaju biti presudno. Ja priznam da sam popio dva pića,i naravno da za to trebam odgovarati, ali znam kroz koje sam svjetlo prošao. Moja šteta na autu je ogromna,a ako trebam još vratiti novce i osiguranju, i još ne znam što, pitam se kako da uopće sve to platim jer ne radim(inače sam student).Pri samoj pomisli dođe mi da skočim kroz prozor ili da idem u zatvor, jer stvarno nemam neki izvor za sve to pokriti, iako suđenje još nije,ali će brzo doći. Da bi stvar bila još gora auto mi je od oca. Evo, oprostite na malo patetike, i hvala na svim dosadašnjim odgovorima!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija