Jump to content

mladi vozac


zelic

Preporučene objave

evo da pitam vas koji se malo vise razumite u to, naime polozio sam prije 2 mjeseca i spadam u skupinu mladih vozaca, i sad me zanima ako mene policajac zaustavi i on meni napise kaznu, i recimo da me hoce odvesti u postaju, ne dati mi da nastavim s voznjom i tako to, dali ja mogu na neki nacin to odbit, imaju li oni to pravo... ili druga opcija, imam dvojno drzavljanstvo (bih) mogu li ja kao drzavljanin bih otici tamo polagati i voziti auto kod nas a sa bih vozackom, kod njih nema zakona u ogranicavanju ks, znaci za mene vrijedi onaj zakon koju vozacku imam, dali se to moze, polozim u bih vozim ovdje prema bih propisima... sta mi policija moze u ovom slucaju... nisam uobrazeni momak koji hoce voziti jako auto, nego imamo 2 auta oba jaca od dopustenja a radim za oca i trebao bi puno putovat

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zelic je napisao:

recimo da me hoce odvesti u postaju, ne dati mi da nastavim s voznjom

Uhitit Vas ne može, zabraniti vožnju i privremeno oduzeti vozačku dozvolu - da.

 

dali ja mogu na neki nacin to odbit, imaju li oni to pravo

Odbiti se ne može, policija ima pravo.

Ako i nakon što Vas policijski službenik isključi iz prometa, a Vi pomaknete vozilo sa mjesta, slijede lisice na rukice i odmah na sud.

 

... ili druga opcija, imam dvojno drzavljanstvo (bih) mogu li ja kao drzavljanin bih otici tamo polagati i voziti auto kod nas a sa bih vozackom

 

Da. Potrebno je odjaviti prebivalište iz RH. Propisi o "mladim vozačima" ne primjenjuju se prema osobama sa stranim vozačkim dozvolama jer taj dio ZSPC-a nije u skladu sa međunarodnom konvencijom o prometu na cestama.

 

 

kod njih nema zakona u ogranicavanju ks, znaci za mene vrijedi onaj zakon koju vozacku imam, dali se to moze, polozim u bih vozim ovdje prema bih propisima... sta mi policija moze u ovom slucaju...

Ne može ništa ako imate prebivalište u BiH. Ako ne odjavite prebivalište, a posjedujete BiH vozačku dozvolu i nalazite se u eidenciji hrvatskih vozača, policijski službenik će jednostavno zanemariti činjenicu o BiH vozačkoj dozvoli, kazniti Vas kao hrvatskog vozača i još uračunati kaznu za nenošenje HR vozačke vozvole.

 

HR vozačku dozvolu možete poništiti, prevesti je u BiH vozačku dozvolu, a nakon 24. godine života opet sve vratiti nazad.

 

 

radim za oca i trebao bi puno putovat

Ako ništa ne poduzmete od gore navedenog, otvorite d.O.o. u BiH pa se vozite do mile volje.

 

Mislim da se sve ovo ne isplati raditi samo zbog nekoliko kW više pod haubom. Ja bi na Vašem mjestu hupio auto od 75 kW. Dovoljno je jako.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da se nadovezem na ovu temu...ovako, ja sam polozio B kat 2004, znaci polozio sam prema "starom" zakonu i proslo je one 2 god i prema tom zakonu prestao sam biti mladi vozac, kasnije se javlja ovaj novi zakon koji se bez obzira na to sto sam "odgulio" staz mladog vozaca opet primjenjuje na mene (i mnoge ostale) retroaktivno, i u biti krse se moja prava slobode, zatim ovdje ocigledno postoji i dobna diskriminacija, sto je nacelno zabranjeno Ustavom, a opet se prmjenjuje. Mene zanima da li je podnesen zahtjev Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti zakona, ili da li je barem usvojen neciji prijedlog za pokretanje postupka? Hvala na odg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija