Jump to content

ovlasti predsjednika uprave


maxina

Preporučene objave

Situacija je ovakva: d.O.o ima dva vlasnika-suvlasnika s jednakim udjelima. Oni su ujedno i jedini članovi uprave i oboje imaju pravo zastupati društvo i pojedinačno i samostalno. Jedan od njih ujedno je i predsjednik uprave. Pitanje: može li član uprave dati otkaz nekom djelatniku bez odobrenja predsjednika uprave i može li predsjednik uprave dati otkaz nekom djelatniku bez odobrenja tog jedinog člana uprave?

Stvar je dosta hitna. Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl.422 ZTD:

Način rada uprave propisuje se društvenim ugovorom.Ako neka pitanja glede načina rada uprave nisu uređena društvenim ugovorom,može ih urediti uprava posebnim aktom koji u tu svrhu donosi.

 

Ako je po društvenom ugovoru svaki član uprave ovlašten da sam poduzima radnje vođenja poslova društva,on ne smije poduzimati radnju usprotivi li se tome neki od članova uprave osim ako ugovorom nije drugačije određeno.

 

Čl.426 ZTD:

Ako u društvenom ugovoru nije drugačije određeno,članovi uprave skupno zastupaju društvo i donose odluke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U društvenom ugovoru nije specificirano. Dakle, ako sam dobro shvatio, odgovor je da ni predsjednik uprave ni član uprave ne mogu dati otkaz ako se ovaj drugi ne slaže? Pa to je stalna šah-mat pozicija! (jer se predsjednik i član gotovo ni u čemu ne slažu!) Kako izići iz takve situacije??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da je zamršena situacija, ali može li mi tko reći što bi bilo najpametnije napraviti, jer ni u jednoj stvari se dva suvlasnika ne mogu složiti i stalno daju dvostruke naredbe, čime ostale djelatnike dovode u užasno tešku i stresnu situaciju. S tim da je predsjednik uprave realan i radi za firmu, a član uprave je izmanipuliran i protivan je interesima firme... No što vrijedi predsjedniku što je predsjednik kad ne može ništa... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija