Jump to content

Komunalna naknada i koliko sam dužan platiti


Awerenes

Preporučene objave

U 3. mjesecu 2006-te god. podnešen je zahtjev za lokacijsku dozvolu (upravni odjel za provedbu dok. prostornog uređenja i gradnje-ispostava Biograd na moru). Dozvola je ishodovana ove godine u 4-om mjesecu, iako je zakonski rok za isto -mjesec dana. Podnosim zahtjev za gređevinsku dozvolu a komunalna naknada mi se želi naplatiti po novoj tarifi,koja je promijenjena u 3-em mj. ove godine i sada je tri puta skuplja. Da li sam komunalnu naknadu, zbog nepoštivanaja rokova od strane birokracije, dužan platiti po ovim, novim cijenama ili postoji bilo kakva mogućnost da platim onoliko, koliko bi bilo realno da su ispoštovani svi rokovi ?

 

Evo i potrebnih datuma : 30.06.2006 je podnešen zahtjev za lokacijsku dozvolu. Ista je izdana 17.04.2009 god., a 19.05.2009 je dobila žig pravomoćnosti.

Svi su dokumenti uredno dostavljeni i nije bilo zahtjeva za dodatnom dokumentacijom. Izmjena cijena doprinosa za komunalnu naknadu je stupila na snagu 25.03.2009 god., a do tada je na snazi bila cijena koja je utvrđena 20.12.2004 god.

Eto, ovo su svi važniji datumi, a u slučaju da Vam je potreban još koji podatak, molim da ga zatražite. Unaprijed Hvala ! :misli::-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema pravnoj teoriji i praksi slučaj se rješava prema propisima kad je podnijet zahtjev za nešto , osim ako je noviji propis povoljniji za stranku tada bi se primjenjivao novi propis .

Pismenim putem zatražite objašnjenje od nadležnog organa , odnesite taj podnesak osobno i neka Vam se potvrdi primitak i taj jedan potvrđeni primjerak zadržite kao dokaz. Ne može niži propis biti u neskladu sa višim propisom do Ustava RH.

Ukoliko se ne budete zadovoljni odgovorom upozorite šefa tog organa da ste spremni podnijeti tužbu protiv RH .

Zakonom o izmjenama i dopunama ZPP-a NN 117/03 propisan je obvavezan postupak za mirno rješenje spora koji su dužne pokreniti fizičke ili pravne osobe koje namjeravaju podnijeti tužbu protiv aRH.

 

 

Članak 186 a ZPP-a u stavku 1 propisuje :

 

¨"Osoba koja namjerava podnijeti tužbu protiv RH , dzžna se prije tužbe obratiti nadležnom državnom odvjetništvu sa zahtjevom za mirno rješenje."

Za postupak mirnog rješenja spora nadležno je DO mjesta u kojem tražioc ima prebivačlište .

 

Eto to bi bile mogućnosti .Budite uporni .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija