Jump to content

Poslovno uvjetovan otkaz (na bolovanju)


Macace

Preporučene objave

Poslodavac mi je najavio otkaz nakon povratka s bolovanja.

 

Razlog je lose poslovanje firme pa ce vjerojatno biti poslovno uvjetovan otkaz kao sto su dali i drugima.

 

Moze li mi odmah nakon povratka vec <b>prvog dana</b> dati da potpisem otkaz?

 

Mogu li odmah po povratku s bolovanja traziti <b>odobrenje godisnjeg</b> i je li mi moraju odobriti te koliko dana? Ili je to samo dobra volja poslodavca?

 

Takodjer, ako ce moj dio posla nastaviti obavljati drugi zaposlenici u uredu je li to ulazi pod ono da poslodavac ne moze zaposliti 6 mj zaposlenika na tom mjestu, ako napravi reogranizaciju posla na preostale zaposlenike ili?

 

Hvala na odgovoru. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što si zadobila ozljedu na radu znači da ti ne smije dati otkaz za vrijeme bolovanja, odnosno za vrijeme liječenja navedene ozljede.

 

Može ti uručiti otkaz odmah prvog dana nakon što se vratiš s bolovanja. Ti ne potpisuješ otkaz, otkaz on tebi daje - jer je otkaz jednostrani akt - u ovom slučaju poslodavca. Možeš potpisati samo da ti je uručen otkaz.

 

Nemaš pravo na otpremninu - to pravo imaju oni koji su kod poslodavca proveli najmanje 2 godine. U tom slučaju bi ti najbolje bilo vući bolovanje dokle god možeš. Bolje je primati i minimalnu naknadu po osnovi bolovanja, nego ne primati ništa.

 

Poslodavac ti je dužan dati 1 dan godišnjeg u vrijeme po tvom izboru. Ostalo je njegova dobra volja. Inače ti mora dati potvrdu o neiskorištenom godišnjem odmoru za 2009. godinu u kojoj će naznačiti koliko dana nisi iskoristila.

 

Ne smije zaposliti nikog 6 mjeseci na tvom radnom mjestu, ako se pojavi potreba za obavljanjem tih poslova, prvo je dužan tebe pozvati i ponuditi ti sklapanje ugovora o radu. Ako to međutim napravi, prekršajno je odgovoran, ali to ne utječe na valjanost odluke o otkazu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija