Jump to content

postoji li osnova da tužim policiju


petar1234

Preporučene objave

bio bih vam zahvalan ako bi ste mi mogli dati koristan pravni savjet za neugodan slučaj koji mi se dogodio u vezi odnosa policije prema meni.

evo da počnem od početka i molim vas za strpljenje jer je malo dugačak tekst.

ja sam se prošlu noć kupao u moru u jednoj nastanjenoj uvali,kod sebe sam imao podvodnu lampu,masku i peraje da bi noću iz znatiželje razgledao podmorje uz obalu.u toku kupanja do mene je došao policijski čamac i policajac mi je rekao da me poznaje i da im predam podvodnu pušku i ulov,ja sam im rekao da se kupam i da nemam navedeno što oni traže(napomena:moja je pretpostavka da je jedan anonimni stanovnik te uvale pozvao policiju da ja vršim navodni krivolov,taj stanovnik je mogao samo da pretpostavlja zbog razloga jer sam se ja prije iz hobija bavi podvodnim ribolovom danju,u tom kraju ima dosta krivolovaca i ljudi su dosta sumnjičavi,taj stanovnik me sigurno nije mogao da vidi da se bavim krivolovom jer se ja uistinu nisam bavio krivolovom)

ja sam tada rekao policajcu da ću da izađem na obalu da se presvučem i osušim.čim sam došao na obalu policajac je doslovno skočio na mene da će da mi stavi lisice i da se nemam što presvlačiti već da idem onako mokar sa njima na njihovom gumenjaku u policijsku stanicu koja je udaljena najmanje sat vožnje sa tim gumenjakom.

ja sam ostao šokiran ponašanjem tog policajca prema meni.pošto je bio još jedan policajac sa tim policajcem ja sam i sam neznam kako uspio da ih privolim da se presvučem .oni su mi tada na silu uzeli podvodnu lampu,peraje i masku.

tada su mi počeli ponovo da navaljuju da priznam da sam bio u krivolovu i još su naveli da su prije pola sata uhvatili jednog obrtnika ribara u krivolovu mrežom.

ja sam ih ponovo uspio da privolim da pošalju policijsko vozilo po mene da me odvedu u policijsku stanicu dati izjavu jer mi nije bilo normalno da se vozim njihovim otvorenim gumenjakom sat vremena.kada su me doveli u policijsku stanicu rekli su mi da moram da pričekam još sat vremena da dam izjavu dok dođu ti policajci jer da su uhvatili tog obrtnika ribara u krivolovu.

na moje zaprepaštenje oni su me tada zatvorili u zatvor 3mx4m koji je praktički kao samica.taj zatvor je bio veliki šok za mene ,toliko je prljav da se bojim kakve zaraze,zidovi i tlo je poprskano osušenom krvlju,sve je razbacano i ima ostataka hrane stare najmanje mjesec dana,u uglu je jedna deka puna mokraće i cijeli zatvor je zaudarao po mokraći i bilo je dosta odbačene kirurške vate.ja sam tražio od policajca da me premjesti na drugo mijesto ali oni nisu ni htjeli da čuju već su mi zaprijetili da ako ih ponovo pozovem da mogu da tu ostanem 48 sati i da ako se prethodnici nisu zarazili da se neću ni ja.ja sam tu proveo 3 sata i cijelo vrijeme sam morao da stojim na nogama i da stojim glavom uz rešetke na vratima da bi udisao čist zrak zbog straha od kakve zaraze.

policajci sa čamca su bili došli navrijeme(rečeno je bilo da će doći za 1 sat) i oni su me usprkos tome još držali u zatvoru 2 sata.

tada su mi oni pokazali jednu količinu ribe oko 7kg i rekli su da je to moja riba i da su našli još podvodnu pušku koju mi nisu pokazali,i da je to nađeno u području gdje sam se ja kupao.

tada su oni sastavili zapisnik u kojem navode da sam ja bio u krivolovu.ja taj zapisnik nisam htio da potpišem jer ne odgovara istini.također su sastavili potvrdu u kojem su naveli da su mi oduzeli uz moj pribor(podvodna lampa,peraje i maska) i podvodnu pušku,ja također nisam želio da to potpišem već sam tražio da navedu samo što su mi oduzeli a to je podvodna lampa,peraje i maska.oni to nisu željeli tako da nisam dobio potvrdu o mojoj oduzetoj opremi.

kako sam zaključio ti policajci su se izgleda iživljavali na

meni i vođeni nekom njihovom logikom i pretpostavkom mene optužili za krivolov.

ja se sada bojim da mi ne priljepe taj krivolov jer sam ja bio sam bez svjedoka dok su njih bila dvojica.

 

unaprijed vam zahvaljujem korisnom savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija