Jump to content

pitanje vezano uz odstetu


sudoku

Preporučene objave

Prije god.i pol sam imala prometnu nezgodu, vozila san auto i djecak mi je bocno naletio na moje auto jer ga je neki 2.djecak gurnuo,ja sam se odmah zaustavila,isla provjerit kako je djecak, njega je vozac koji je vozio iz suprotnog smjera odveo odmah na hitnu a ja sam cekala policiju,obavila s policijom detalje nezgode,itd. Prije par mejseci sam isla na sud dati izjavu,i dobila fotokopiju zakljucka sudskog vjestaka u kojoj on iznosi u par navrata da je to bila nesreca u kojoj je pjesak naletio na automobil. Nedavno mi je dostavljen odstetni zahtjev od tog djecaka,ja sam ponovno uredno popunila sve sto je osiguranje trazilo,i sad me zanima da li cu ja dobitit neko konacno rjesenje od suda ili osiguranja?kada ce to konacno biti gotova stvar?

ako mi mozete cim prije odgovoriti,hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Buduci da inace nisam imala nikakvih prekrsaja i nezgoda ni iskustva sa sudom zanima me hocu li od suda dobiti nekakvo konacno rjesenje o nezgodi(npr.nisam kriva) ili je to sudski gotovo cim su obje strane dale svoje izjave? Da li ja mogu saznati sto je druga strana izjavila? I da li cu dobiti obavijest od svog osiguranja kako je prosla ta odsteta? Za koliko vremena bi osiguranje trebalo dat odluku da li ce isplatiti stetu osobi koja je postavila osdtetni zahtjev?Ima li iakve veze ako je taj automobil u medjuvremenu prodan i vise nisam korisnik tog osiguranja? Nadam se da nisu svi na godisnjem da ce mi netko pomoci s odgovorima na pitanja ili barem slicnim iskustvom :tuzan:

Hvala :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možete tražiti uvid u predmet i tražiti kopiju izjave ako je predmet na sudu .

ili od osiguravajučeg društva.

u svakom slučaju osporavajte štetu.niste vi krivi ako je neko naletio sa strane na vaš automobil .

odgovornost je na nestašnim dječacima koji su se proganjali u blizini prometnice

(ili tražite podjeljeno odgovornost).

tražite naknadu štete nastale na automobilu(ako je ima)

 

dobit češ poziv za sud kao okrivljenik .to je standardna procedura.

odbijaj svoju odgovornost za događaj.navedi i svjedoke.

 

prouči Zakon o obveznim odnosima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bila sam na sudu pocetkom 3.mjeseca,djecak je bio na sudu par dana prije mene(ali ja neznam sto je tocno izjavio, pa sam mislila da li to ikako mogu traziti od suda, kopiju djecakove izjave? jer sam kopiju svoje izjave i prometno-sudskog vjestva vec dobila. A odstetni zahtjev sam dobila prije 10tak dana i odma sam dostavila popunjeni obrazac "Izjava osiguranika o prometnoj nezgodi", kopiranu knjizicu prometno-sudskog vjestva te vozacku dozvolu svom osiguranju podruznici bas za odstetne zahtjeve (ali ondje ih mi nisu nista znali reci kako to sad dalje i sta).

Inace na mojem automobilu je bio odvaljen deni retrovizor i blago ulupljena deni blatobran i prednji dio desnih vrata, ali sam automobil nedavno prodala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija