Jump to content

podjela imovine


zeka

Preporučene objave

Poštovani,

 

evo prvi put sam na ovoj stranici te se nadam da sam na pravom mjestu...

 

naime,zanima me sljedeće, nedavno sam se udala i ja i suprug živimo u kući sa njegovim roditeljima. Trenutno je to kuća na dva kata... na prvom žive njegovi roditelji na drugom smo mi te uskoro planiramo urediti ii još jedan kat..Kako suprug ima brata koji je oženjen i ne živi u toj kući, zanima me koliko je njegovo zakonsko pravo na tu kuću nakon smrti roditelja ukoliko roditelji ne ostave oporuku. Zanima me dali njegov brat ima pravo na onaj dio koji smo mi uredili (npr kat na kojem živimo i drugi kat koji planiramo urediti)i u slučaju da bi njegov brat nakon smrti roditelja polagao pravo na taj dio koji mi uređujemo i planiramo živjet dali ima pravo na taj dio. Dali je bolje da se prije samog uređenja definiraju koji djelovi kuće kome pripadaju (jer je to malo nezgodna tema) ili se u slučaju da on traži taj dio nakon 10-15 godina života u toj kući može ikako dokazati da smo mi to uredili... ( nemam ništa protiv ako dobije kat gdje trenutno žive roditelji ali u slučaju da polaže pravo na onaj dio u koji smo uložili , hmm ne bi išlo)

 

Puno hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru....

da da, nadam se samo da će računi pomoći, ma najgore je što sve ostaje na riječima... trenutno brat ne želi ništa a njegovi roditelji nam govore da neka samo gradimo... ali tko zna šta će biti za nekoliko godina... ne vjerujem nikome pa evo tražim način da se zaštitim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zeka je napisao:

Dali je bolje da se prije samog uređenja definiraju koji djelovi kuće kome pripadaju (jer je to malo nezgodna tema) ili se u slučaju da on traži taj dio nakon 10-15 godina života u toj kući može ikako dokazati da smo mi to uredili... (nemam ništa protiv ako dobije kat gdje trenutno žive roditelji ali u slučaju da polaže pravo na onaj dio u koji smo uložili , hmm ne bi išlo)

 

Puno hvala na odgovoru

 

Postovana,

Ugovor sklapaju vlasnik nekretnine i ulagatelj(i). Razmislite i o svom eventualnom vlastitom doprinosu i placanjima koja ce te vjerojatno u okviru bracne zajednice snositi. Da li se suzivot s roditeljima vaseg supruga moze smatrati zajednickim kucanstvom moze biti jednako vazno kao i oporuka ili ugovor o dozivotnom ili dosmrtnom uzdrzavanju ili navedeni ugovor o ulaganju...

 

Sve sto razjasnite i dogovorite prije ulaganja bit ce manje nezgodno pri eventualnoj kasnijoj podjeli, no ukoliko iskrenost i transparentnost te zelja za dogovorom nisu obostrani postoje nacini da se pravovremeno zastitite, stoga nije na odmet posavjetovati se i s odvjetnikom koji ce vas o svemu detaljno informirati.

Legalisov forum prepun je korisnih savjeta i zalosnih primjera u kakvim se sve suvlasnickim i ostavinskim komplikacijama nadjemo kad smatramo da i drugi razmisljaju na isti nacin kao i mi. Sto je, kad se radi o novcima, nazalost najcesce potpuno netocno, pa je pametno djelovati preventivno tj. upravo tako kao sto postupate.

 

Lijepi pozdrav :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija