Jump to content

Hitno molim stručni savjet.....lažna prijava policiji


josipJ

Preporučene objave

Trebam savjet nekoga tko se razumije u zakonske odredbe i policijske izvide događaja. Naime , moja supruga je htjela u mome društvu posjetiti svog oca koji živi nedaleko od nas kod svoje prijateljice (on 75 g ona 59 g) koja ga je lažima odvojila od nas obitelji, iskorištava ga psihički i materijalno i ne dozvoljava mu kontakt s nama, a pod njezinim psiho utjecajem i on odbija kontakt sa kompletnom obitelji - iako imamo neriješenih obiteljskih pitanja. CZSS normalno na naš zahtjev se oglušuje već duže vrijeme i mi krenemo da ga vidimo nakon 2 mj nekontaktiranja i da ga samo supruga upita nešto važno. Pozvonimo na cesti na kućno zvono dotičnoj gospođi, ona odškrine vrata na kući i ugledavši nas iznenađeno opsuje : P.vam M. sad mi je dosta , sad ću pozvat policiju i zalupi svojim vratima ko luda i zaključa ih iznutra. Znali smo da će policija dojuriti za nekoliko minuta, jer njezini susjedi imaju već puno iskustva s njom i policijom, pa smo sjeli i pričekali dečke u plavom koji su došli za 8 min. Na njihov upit što se događa mi smo im lijepo objasnili da smo samo pozvonili i da nismo stigli reći ni dobar dan, a da moja supruga treba svog oca radi privatnih stvari. Oni su otišli u kuću te gospođe, uzeli njihove izjave da ne žele obadvoje razgovarati s nama, uzeli naše podatke i rekli pošto te osobe ne žele s nama razgovarati da je bolje da odemo. U međuvremenu je gospođa izašla na svoje dvorište (ja i supruga smo stajali na cesti sve vrijeme) i pred tim policajcima povišenim tonom izjavila mojoj supruzi -citiram- TI SI GA OTROVALA, A JA GA SAD MORAM LIJEČITI ??? To je čista kleveta koja nije ušla u policijski zapisnik, jer na naše inzistiranje da policajci to zapišu oni su rekli da su to samo bezvezne priče nebitne za njihov uviđaj i nek lijepo idemo doma.

Sutradan smo uzeli kopiju zapisnika u P.p. koju ću djelomično citirati:

Na zahtjev XY izdaje se potvrda kojom se POTVRĐUJE da je dana ........2009.g u 20,26 h P.P. ABC telefonom zaprimila dojavu od osobe A.B. iz ......... da su na njezinu adresu došli XY i njezin suprug koji ju ZLOSTAVLJAJU. kraj citata prvog odlomka.

Ponovno napominjem da smo samo pozvonili na njezino zvonce na cesti i nismo stigli reći ni dobar dan i da je to prijavljeno P.P. telefonom kao zlostavljanje, i zato su brzo došli-za 8 min. Ustanovili su činjenice da je moja supruga htjela razgovarati sa svojim ocem - njih dvoje ne žele nikakav razgovor i da nije bilo narušavanja javnog reda i mira i da smo se mi mirno udaljili prema svojoj kući.

PITANJE : da li mi imamo ikakvo pravo žaliti se na lažnu prijavu jer nikoga nismo ZLOSTAVLJALI - nego samo pozvonili na njeno zvono i kome to uputiti- i da li možemo naknadno tražiti da policajci upišu u taj zapisnik činjenicu da je gospođa govorila tešku klevetu prema nama o TROVANJU ČOVJEKA , jer bi nam taj podatak trebao za sudsku tužbu za klevetu. Inače šutimo i trpimo već preko dvije godine raznorazne klevete i laži od dotične gospođe, ali sad nam je jednostavno dosta.

Na stručnom savjetu unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija