Jump to content

trudnoća i tužba


tuznasam

Preporučene objave

na inventuri je utvrđen manjak, veliki iznos koji je nastao greškama u knjiženju vjerovatno, ne znam što bi dr. moglo bit jer ga ja sigurno nisam uzela. nakon te inventure ja sam u toj firmi radila još 3 mjeseca i onda pošla na bolovanje zbog komplikacija u trudnoći, a zatim i na porodiljni na kojem sam još uvijek. prije par dana zovu me s policije u vezi toga manjka, bila sam na razgovoru i maksimalno surađivala.

 

e sada ja sam ponovo trudna i zbog svega toga sam pod velikim stresom...zanima me što ide poslije prijave policiji i može li me tužiti za manjak koji je nastao prije znači 1 godinu i 8 mjeseci, sada kada sam trudna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trudnoća nema veze s kaznenopravnom odgovornošću osumnjičenice (okrivljenice). Bila si na obavijesnom razgovoru u policiji, dalje će se postupak odvijati svojim tijekom. Ako državno odvjetništvo bude smatralo da si ti počiniteljica, može podnijeti optužni prijedlog protiv tebe. Dakle, tvoja trudnoća ne sprječava pokretanje kaznenog postupka.

 

Također, poslodavac može podnijeti građansku tužbu protiv tebe.

 

Trudnoća ne sprječava vođenje bilo kojeg sudskog postupka.

 

Jedino gdje ti trudnoća "pomaže" jest tvoj radni odnos jer ti poslodavac ne može otkazati ugovor o radu za vrijeme trudnoće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a kako dalje ide postupak nakon razgovora u policiji?

 

taj isti poslodavac na početku ove godine nije mi poslao ip obrazac koji sam tražila u knjigovodstvu, nije mi isplatio zadnju plaću, nakon te inventure i dalje sam radila kod njega kao da ništa nije bilo,i nikada nisam vidjela ni potpisala svoj ugovor o radu. da li mi išta od toga ide na ruku i mogu li ja njega tužiti za išta od toga, ako on mene tuži?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, po strogim odredbama Zakona o radu, ugovor o radu Vam mora biti uručen prilikom stupanja u radni odnos, a ako ne ugovor, onda makar potvrda o sklopljenom ugovoru o radu (i to, slovom zakona: prije početka rada).

 

Nadalje, točno je da za Vas vrijedi zabrana otkazivanja ukoliko ste trudni i ukoliko ste o tome dostavili potvrdu poslodavcu.

 

Ukoliko Vam poslodavac ne isplati plaću, dužan Vam je izdati obračun plaće koji je po zakonu ovršna isprava. S njime možete ići direktno na ovrhu i to ovršnim putem, bez vođenja sudskog parničnog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija