Jump to content

garancija za auto???


senorita

Preporučene objave

Poštovani! Kupila sam novi auto Chevrolet Aveo u Autocentru Knez. Vozila sam kćer u Rijeku na prijemni te po povratku kući na semaforu u Rijeci auto je stao. Iza nas je vozio šleper. Jedva sam auto pomakla lijevo da nas šleper nije ubio. Auto je prošao 1700 km i bio je star 3 tjedna. Auto vuča ga je odšlepala u 1. servis u Rijeci za Chevrolet. U servisu su nam rekli da imamo jamstvo i da je otišla korpa i lamela,ali da oni moraju zvati u Budimpeštu da vide hoće li mi priznati te da pričekam tri dana na odgovor.Prošlo je 10 dana ja ih nazovem,a oni meni kažu,da moram platiti sama popravak .Molim vas kome da se obratim,jer u toj jamstvenoj knjizi piše da oni snose sve popravke na motoru 3 godine,a sada ne žele popraviti kvar na svoj teret.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovatno su bitne okolnosti nastanka kvara! Provjerite u jamstvenom dokumentu za što jamče!? Ako je kvar nastao zbog "nestručne uporabe" imati ćete problema! Provjerite kod nekog majstora u kojem slučaju može korpa i lamela doživjeti kvar..., a da ste eventualno vi krivi!

Usput, lamela i korpa nisu dio motora već prijenosnog sustava...u svakom slučaju to se nije trebalo dogoditi na novom autu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vozim već 33 godine tako da ne vjerujem da je kriva vožnja uzrokovala kvar.Ovo mi je sedmi auto u životu niti sa jednim nisam imala takav kvar au tri tjedna vožnje.Jamstvena knjižica je kod ovlaštenog servisa u Rijeci i oni čekaju mene da im platim unaprijed oko 47oo kn pa će onda početi popravljati.Da li da tužim Auto-Kneza ili Chevrolet service za Hrvatsku.Molim Vas odgovor ,ako je tko imao sličan slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

pozdrav,

 

Kod lamele i korpe u 90% slučaja njihova dugotrajnost i potrošenost ovisi o vozaču, tj. varira od vozača do vozača ovisno o načinu i vožnje i neovisno o broju kilometara. Ukoliko su u servisu ustanovili da su korpa i lamela istrošeni i da uzrok nije neki drugi kvar nisu vam dužni zamjeniti istrošeni dio. Lamela je dio potrošnog matrijala iako se ona u nekim "normalnim" (uzmimo kao prosjek) uvjetima mjenja na nekih 100000 km ovisno o proizvođaču tj. kako je propisano i načinu vožnje, sa time da način i "kvaliteta" vožnje jako puno utječe na to te se time vjek iste može produžiti za znatno više km odnosno manje.

Budući da automobil ima samo 1700 km (što ne isključuje gore navedeno), postoji mogućnost da je uzrok neki kvar. Raspitajte se u servisu koji je uzrok nastalog kvara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija