Jump to content

porezna olakšica - kamate na stambeni kredit


stric

Preporučene objave

Prošle godine je supruga kupila stan na kredit od RBA. U kreditu je sama, nekretnina glasi na nju. Iste godine moja majka daruje pola svog stana meni pola bratu. Za oboje nismo platili porez na promet nekretnina. Upravo su nas zvali iz porezne uprave i rekli da obzirom da u trenutku kupovine nekretnine meni to nije bila prva nekretnina oni neće prihvatiti plaćene kamate kao poreznu olakšicu. Ne razumijem gdje sam ja u toj priči kad stan ne glasi na mene niti imam ikakve veze s kreditom. Možda sam glup ali stvarno ovo ne razumijem, ipak ja radim u kulturi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Našao sam odgovor. PISANA IZJAVA POREZNOG OBVEZNIKA I NJEGOVA BRAČNOG DRUGA da u trenutku i do trenutka kupnje prvog stambenog prostora nemaju u vlasništvu i/ili suvlasništvu odnosno nisu imali u vlasništvu i/ili suvlasništvu stambeni prostor u tuzemstvu i u inozemstvu, i da se radi o kupnji prvog stambenog prostora - ovo piše izmedju ostalog koja je dokum. potrebna za ostvarenje tog prava. užas. koja je logika stvarno mi nije jasna. valjda zato i nisam pravnik. što se mene tiče može se ova tema zaključiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija