Jump to content

zasticeni najmoprimac


jado

Preporučene objave

Stric mi je zasticeni najmoprimac a boluje od perkinsonove bolesti i nemoze vise sam skrbiti osebi dali se ja mogu prijaviti kod nejga na adresu s obzirom da zivi u stanu kao zasticeni najmoprimac ,a zbog njegove nemogucnosti za samostalan zivot s njim moram napraviti ugovor o dozivotnom uzdrzavanju.

Molim savjet sto napraviti pravno da zastitim njega i sebe kao pruzatelja dozivotnog uzdrzavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovorom o doživotnom uzdržavanju obvezuje se jedna strana (davatelj uzdržavanja) da će drugu stranu ili trećega (primatelja uzdržavanja) uzdržavati do njegove smrti, a druga strana izjavljuje da mu daje svu ili dio svoje imovine, s time da je stjecanje stvari i prava odgođeno do trenutka smrti primatelja uzdržavanja.

 

Kao prvo i osnovno, tvoj stric kao zaštićeni najmoprimac nije vlasnik predmetne nekretnine znači to nije njegova imovina, a i sama riječ ti govori da se radi o odnosu najma (doduše pod posebnim uvjetima i uz plaćanje zaštićene najamnine, za one koji su ranije bili nositelji stanarskog prava).

Znači on nekretninu u kojoj živi samo koristi....ona znači nije njegova, bila bi njegova da ju je otkupio od vlasnika, odnosno najmodavaca.

 

Tako da predmet ugovora o doživotnom uzdrž. nikako ne može biti taj stan, odnosno ne možeš ga ti dobit zato što si ga eventualno uzdržavao.

 

Što se tiče prenošenja statusa zaštićenog najmopimca nakon smrti istoga, ono je moguće samo ako su u ugovoru o korištenju stana ili pak u ugovoru uo najmu stana,na temelju kojih je navedeni i stekao takav status navedeni i članovi obiteljskog domaćinstva koji također stanuju u tom stanu, odnosno imaju prebivalište, što ti svakako nisi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija