Jump to content

pomozite mi u vezi drzavljanstva


minigor

Preporučene objave

Rodena sam u Varaždinu u Hrvatskoj i tamo sam živela 10 godina. Nemam državljanstvo Hrvatske. Zahtev sam podnela u Konzulatu u Subotici 27.08.2004. Tada sam platila taksu u iznosu od 50 eura. Odbijenicu sam dobila 2006.godine. Odbili su me po cl.30.Zakona o državljanstvu. S obzirom da sam upoznata sa tekstom pomenutog Zakona to sam se pobunila pred konzulom jer ja i nisam tražila prijem u državljanstvo po ovom clanu vec po cl.9 istog Zakona. Konzulica me je umirila i rekla da svi dobijaju prvo odbijenicu na ovaj clan. Dala mi je prazan papir i diktirala novi zahtev po cl.9.Tražila je da priložim i kopiju dacke knjižice da bi se dokazalo moje življenje u Hrvatskoj tih 10 godina. Od tada pa do danas nema nikakvog odgovora na taj novi zahtev (koji je podnet 2006. godine.).U više navrata obracala sam se konzulici preko E-majla, ali nije odgovarala. Jedanput smo se samo cule telefonom i tada mi je rekla da je moj Zahtev sa kompletnom dokumentacijom prosleden u Policijsku upravu Varaždin.

Moje pitanje je šta dalje da radim? Kako da saznam gde je moj predmet zastao? Želim da podnesem tužbu, ali to nisam u mogucnosti dok mi ne odgovore na moj Zahtev.

Hvala unapred.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija