Jump to content

Opći uvjeti prodaje?


mninna

Preporučene objave

Pozdrav!

 

prije svega, molim vas sto hitniji odgovor. Naime, 27.7.na jednoj od prezentacija odlucili smo kupiti nesto od proizvoda koji su se nudili. U tom trenutku nismo imali potreban iznos za platiti, pa je dogovorena isporuka proizvoda 20.8. kada bismo trebali platiti ukupni iznos. S obzirom da nam se finacijska situacija znatno pogorsala, te smo shvatili da necemo biti u mogucnosti platiti naruceno, nazvala sam 7 dana nakon prodaje doticnu firmu kako bih se interesirala o mogucnostima storniranja/odustajanja. Dobila sam informaciju da prema opcim uvjetima prodaje ukoliko storniramo narudzbu, odnosno odbijemo preuzeti narudzbu, da smo duzni platiti 25% od ukupne cijene. Ta informacija naravno apsolutno nigdje nije navedena na nasoj narudzbenici. Jedino pri dnu stranice pise: "Istovremeno izjavljujem da sam upoznat s opcim uvjetima prodaje": Molim Vas tumacenje te recenice, odnosno da li ona ima pravnu tezinu? S obzirom da smo uz tu narudzbenicu platili kaparu od 200kn te dobili i potvrdu o uplati, pretpostavili smo da ukoliko odustanemo da nam taj iznos propada, ali nigdje nije napismeno naveden iznos od 25% jer se u protivnom ne bismo tako brzo "navrat-nanos" odlucili za kupovinu. Prilikom razgovora s djelatnicom firme, na pitanje o kapari, dobila sam odgovor da ce se tih 200kn oduzeti od 25% sto apsolutno nema smisla jer zasto smo onda uopce morali davati kaparu? Nakon dugog i iscrpljujuceg razgovora s djelatnicom firme, na kraju mi je receno da trebam nazvati prezentatora koji nam je prodao proizvod jer o prezentatoru ovisi razvoj situacije.

 

Molim Vas sto hitniju informaciju jer bi taj proizvod trebao biti dostavljen 20.8. Što nam je ciniti? Nazvati i stornirati ili odbiti isporuku jer opce uvjete prodaje nemam napismeno, niti su nam objasnjeni ili pokazani na prezentaciji?

 

Da li nas uopce mogu teretiti za iznos od 25% s obzirom da nemamo napismeno njihove opće uvjete prodaje?

 

Hvala unaprijed.

 

Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija