Jump to content

d.o.o. za uvoz i izvoz


JulijaVR

Preporučene objave

Dobar dan.

Planiram otvoriti d.O.o za vanjsku i unutrašnju trgovinu. S "glavnom" djelatnošću uvoz i izvoz.

To bi bila jedna trgovina mješovite robe od ruskih proizvođača, a firma s kojom potpisujem ugovor registrirana u Njemačkoj.

Pitanja:

1)Da li moram imati položeni kakav stručni ispit za otvaranje d.O.o takvoj vrste? Smijem li firmu registrirati na jednoj adresi, a dućan otvoriti na drugoj? Može li direktor (vlasnik u istom)u isto vrijeme obavljati poslove prodavača u tom dućanu? Kako on mora biti prijavljen?

2)Ima li nekakvih kvota na import stranih prehrambenih namirnica? Ako da, gdje mogu naći popis namjernica koje se ne smije uvoziti?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ne morate imati položen nikakav ispit.Upravo je prednost trgovačkog društva što nema ograničenja stručne spreme i zanimanja prilikom registriranja raznih djelatnosti.

Da, firmu možete registrirati na jednoj adresi i otvoriti poslovnu jedinicu na drugoj.

Vlasnik poduzeća može raditi sve poslove u svom poduzeću,a prijavljujete se kao direktor, dok u opisu radnog mjesta navodite poslove koje će te odrađivati.Bruto osnovicu za obračun plaće i doprinosa birate sami.

Za svu robu koju bi ste uvozili-izvozili, najbolje je kontaktirati najbližeg špeditera ili carinarnicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru. Malo sam istraživala i našla neki podatki što sve treba, ali ne mogu za sad doći do nekih odgovora pa sam mislila možda bi vi ili netko tko to zna može pomoći.

 

1)Vidim da za nešto potrebna je dozvola za uvoz, ali nisam našla treba li dozvola za uvoz prehrambenih namirnica – to bi bili slatkiši i grickalice (bomboni, čokolada, keksi, i sl.), konzervirana hrana – riblji i mesni konzervi, konzervirane povrće i voće (džemovi, kompoti, kiselo povrće), sokovi -gazirane i ne gazirane, alkoholna produkcija – pivo, vodka.

2)Veterinarska kontrola. S obzirom na to što svi artikli novi za tržište Hrvatske, ali sve uvozi se iz Njemačke, potrebno li za svaki artikl raditi analizu? Ili veterinarska inspekcija bira koje želi analizirati?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija