Jump to content

pomoć molim


lani

Preporučene objave

e ovo je ljudi moji za poludit bio sam na trećoj iki i dobio rješenje da postoji invalidnost i opća nesposobnost u daljnjem tekstu šalju moje rješenje na reviziju na ministarstvo branitelja zanima me ko će dati konačno rješenje i srazmjer civilnog i vojnog udjela ili postotka rat mir molim da mi neko odgovori na moje pitanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poz lani,

ovo ti je do sada, kako kažeš treća IKA i to bi valjalo rasčistiti: treća ali zapravo, prve dvije su bile samo radi produljenog liječenja a treća je konačno bila radi utvrđivanja preostale radne sposobnosti, omjera iste te prava na invalidsku mirovinu.

NIM daje ovlašteni vještak Područne službe HZMO koji se u tvom slučaju izjasnio: da kod tebe postoji invalidnost te opća nesposobnost za rad (omjer se nezna, koliko u svezi rata a koliko civilnog dijela?)te da je ovaj NIM poslan na ocjenu invalidnosti Povjerenstvu za reviziju ocjene invalidnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (g.T.ili...?).

Zatim će ti stići Privremeno rješenje uz Obrazloženje (što , koliko, kako i zašto) a na što imaš pravo žalbe Središnjoj službi HZMO u roku od 15 dana...(ukoliko ćeš se naći nezadovoljnim).

Ovu žalbu po Privremenom rješenju rješava Ovlašteni viši vještak Središnje službe HZMO a njegov NIM također revidira gore narečeno Povjerenstvu za reviziju ocjene invalidnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (g.T.ili...?).

Naravno, kada ti stigne Rješenje po žalbi (ukoliko si nezadovoljan istim) nudi ti se malo drugačiji pravni put: ovaj put tužba na Upravni sud u roku od 30 dana.

Ukoliko ne podigneš tužbu, slijedi konačno i Trajno rješenje

u kome se nalaze svi relevantni podaci(uzroci, % itd. itd.) uključujući i izračun mirovine.

Moje osobno iskustvo završava na dobivenom Rješenju po žalbi (odbijenica) i čekanju Trajnog rješenja iz koga bi bio razvidan izračun mirovine (još uvijek sam ili barem tako mislim, na akontaciji mirovine?).

Iz ovog razloga ne znam što slijedi u "ponudi" pravnog lijeka po Trajnom rješenju...možda da netko od kolega pomogne informacijom? Možda je opet u "ponudi" tužba na Upravni sud?

Osobno nisam potezala tužbu po Rješenju o žalbi već novi Zahtjev za utvrđivanje pogoršanja (nova IKA) i kako stvari vremenski stoje, izgleda da ću prije dobivanja Trajnog rješenja o mirovini obaviti i ovu novu IKU a ovo napominjem kako bi bio spreman na čekanje......

 

eto, strpljenja nam svima fali ali većina nas je već "cijepljena" a ti se moraš još istrenirati strpljenju...

i naravno za kraj odgovor na najveću zagonetku koja te muči, tko daje konačno rješenje : g.T. ili...? iz MOBiMS!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija