Jump to content

Ne zelimo zatvoriti, upomoc!


krikri

Preporučene objave

Otvorili smo d.O.o. i pokrenuli restoran, prosle godine.

Sjajno smo primljeni, postajemo vec kultno mjesto, ali ono sta nas UBIJA je enormni najam, koji zbilja nije realan..ni upola..

 

Dodatni problem je sto smo 5 mjeseci morali zatvoriti restoran jer su neposredno ispred i oko njega bili obavljani javni radovi (kopanje, cementiranje..da ne nabrajam..) i nismo mogli niti PRICI objektu, a kamoli raditi. Gazda prostora svejedno ocekuje najam i za te mjesece.

 

U svakom slucaju, nismo radili od sijecnja do svibnja, i kad smo otvorili dobro smo radili. Kad smo mu ovih mjeseci placali najam, kao svrhu placanja uvijek smo navodili mjesece svibanj, lipanj, srpanj i kolovoz, ne zeleci platiti to vrijeme dok nismo radili. Nismo doduse smogli snage da mu kazemo "cuj, mislimo da nije fer da ti to platimo", posto nas je bilo strah da nas ne "sprasi" za vrijeme sezone.

 

Situacija je sad takva da smo proslu godinu podmirili svu, ovu godinu smo podmiri mjesece sta radimo (5.6.7.8.), ali on nece da smanji najam, nece ni da proda (mislili smo traziti kredit), vec je rekao-ako ne mozete placati, pozdravit cemo se.

 

U ugovoru o najmu nema spomena o izvanrednim, visim silama koje nam onemogucuju da radimo..nas previd ali sta da se sad radi...?

 

Znaci, trazimo drugo mjesto za rad, neke opcije su vec u glavi, ali ne zelimo proglasiti stecaj jer, ako sam dobro shvatila, vjerovnik/gazda ce se naplatiti od prodaje nase imovine a ja ne zelim npr prodati opremu jer mi treba za drugo mjesto. Ali ne zelim ni da me sudski goni sta mu nismo platili jer je nepravedno..ako to ista znaci na sudu :)

 

Ima li ikakve nade za dvoje entuzijasta...?

 

Hvala!

 

P.S. Samo da dodam neke podatke: restoran trenutno ima troje zaposlenih, inace nas je dvoje. Nema poreznog duga, nema nekog duga dobavljacima, mozda nesto sitno al to se rijesi itd..

 

I dodatno pitanje, ako nam je ipak jedini izlaz stecaj ili nesto slicno, mogu li onda otvoriti istu firmu al na moje ima (sad je na zarucnika), i treba li mi ponovo famoznih 20 000 kn...koje nemamo )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vidim apsolutno nikakav razlog za pokretanje stečajnog postupka.Ukoliko je firma "zdrava",kao što navodite i jedini problem u neplaćenoj najamnini, tražite odgovor za zatvaranje duga.

Ne želim Vam odgovarati frazama tipa "dogovorite se sa vlasnikom nekretnine" ali ukoliko u samom Ugovoru nije navedeno ništa što bi stopiralo najam za vrijeme vanrednih situacija, ne možete se niti nadati da bi vlasnik odustao od onoga što mu pripada.Probajte se ili dogovoriti oko obročne otplate ili tražite drugi,jeftiniji prostor.

 

Koliko god trgovačkih društava da otvorite (bez obzira da li ćete ponovo na zaručnikovo ili svoje ime),morate uplatiti temeljni od 20.000 kn + svi troškovi koji idu uz otvaranje novog d.O.o.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija