Jump to content

etažiranje?


fango

Preporučene objave

.. malo sam citao tu zakonsku obavezu etažiranja stambenih zgrada, a budući da su i kod nas ubrzano krenuli s time, zanima me da li je tu bilo kakvog osporavanja zakona ili su ga samo izglasali i kvit .. neosporno je da su vrata sirom otvorena za razne manipulacije, cijene variraju od 12kn + pdv do 18kn +pdv po m2, korisnici se bune kao da im sam postupak etaziranja nije do kraja obavljen i sl. da nisu sami imali mogucnost izbora izvodjaca i sl. iako je meni kao laiku tesko objasniti svrhu ove obaveze ili dodatnog nameta, kako hocete .. ako sam prije 14 godina potpisao ugovor o otkupu stana, otkupio ga, dobio sve moguce izvatke/javnobiljeznicke ovjere da sam jedini i pravi vlasnik doticnog stana, po kojoj mi logici sada doslovno osporavaju taj ugovor? .. znaci, mogu ga prodati, ako ima neka "budala" koja bi ga kupila bez izvrsenog etaziranja, da mi banke ne priznaju mogucnost davanja stana pod hipoteku, niti da na osnovu njega ne mogu podignuti kredit .. smatram da nisam niti imao namjeru/volju/obavezu biti vlasnikom dijela stubista, podruma, potkrovlja i sl. nego da sam kao i do sada budem vlasnikom stana, a da se SLUZIM/KORISTIM narecenim dijelovima zgrade koji ce biti finacirani za odrzavanje iz pricuve, ovo je zaista smislio strasan mozak na koji nacin izmusti jos koju kunu, koliko sam shvatio te ljude da ovo nije evropska praksa? .. sto ce biti za 10god. da li ce biti etaziranje 2 kad budu smislili da naplate zrakoprazni prostor u kojem je izgradjena zgrada :-?

 

.. ne znam, kao da vec nije dovoljno lopovluka s pricuvama koje se ne koriste na pravilan nacin, ugovaraju se stetni ugovori za zgradu, sad jos i etaziranje koje je dusu dalo za malo namaknuti sredstava

 

.. ima li tko kakva pozitivna iskustva s gore narecenim (itko)? i pravno glediste, mozda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija