Jump to content

Izbivanje s radnog mjesta tijekom otkaznog roka - ograničenja


odem

Preporučene objave

molim informaciju da li poslovadac može ograničiti max. dnevno vrijeme za traženje novog posla (prema pravilniku o radu i kolektivnom ugovoru iznosi 8 sati tjedno) te tražiti da se unaprijed najavi izostanak zbog traženja novog posla. ni u zakonu o radu ni u kolektivnom ugovoru ne stoji na koji se način sati raspodjeljuju pa čak niti da je potrebno poslodavcu najaviti izostanak za traženje novog posla unaprijed. molim vaše mišljenje. hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Idešššš,

ne daju a imaš pravo tih 8 sati tjedno. Sad bi ti , ako to nije precizirano aktima koje si nabrojao trbao tražiti od sundikata a i od pravnika pojašnjenje-pismeno. Ako ti ga ne mogu dati onda uljudno najaviš izostanak osobi koja ti je nadređena pismeno i tražiš da ti odobri izostanak npr, danas od 12-14=2 sata sa potpisom te ovlaštene osobe i tako svaki put kad trbaš izostati. Ako ti ne odobri traži _pismeno zaštitu prava od poslodavca po čl. X pravilnika i kol. ugovora i traži pismeni odgovor. Čim budeš tražio nešto na pismeno odmah se "uznemire" i odobre što tražiš.Uvijek sa naznakom zašto tražiš izostanak. Inaće se može dogodit da se "neko preračuna" pa izostaneš 12 sat pa ti stisnu opomenu itd. Dakle strpljivo i uljudno, bez puno galame, sve na finjaka.Znaš kak to rade u "kum-u".

Malo stvarno

:cita:, pa onda :bjezi:

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Idešššš,

be daju a imaš pravo tih 8 sati tjedno. Sad bi ti , ako to nije precizirano aktima koje si nabrojao trbao tražiti od sundikata a i od pravnika pojašnjenje-pismeno. Ako ti ga ne mogu dati onda uljudno najaviš izostanak osobi koja ti je nadređena pismeno i tražiš da ti odobri izostanak npr, danas od 12-14=2 sata sa potpisom te ovlaštene osobe i tako svaki put kad trbaš izostati. Ako ti ne odobri traži _pismeno zaštitu prava od poslodavca po čl. X pravilnika i kol. ugovora i traži pismeni odgovor. Čim budeš tražio nešto na pismeno odmah se "uznemire" i odobre što tražiš.Uvijek sa naznakom zašto tražiš izostanak. Inaće se može dogodit da se "neko preračuna".

Malo stvar

:cita: pa onda :bjezi:

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odem je napisao:

hvala na odgovoru, no zanima me da li pravno poslodavac ima pravo ograničiti vrijeme za traženje posla te tražiti da se unaprijed najavi? hvala unaprijed na pravnom savjetu.

 

Čuj, meni nije jasno zašto to tebe toliko mući? Normalno je da najaviš odlazak ako ga trebaš. Nemožeš sa posla izostati a da to ne opravdaš ili recimo da odeš sa posla,a da nisi za to tražio odobrenje nadređenih. Uobičajeno je da kad s nekim dogovaraš razgovor za novi posao, da dogovoriš i vrijeme kada će to biti. Znaći ti to znaš unaprijed. Osim ako ti nas ne :laze:, pa trebaš to vrijeme za neku drugu svrhu?! :ceka:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala, no ne pomaze. ocekivao sam odgovor tipa:

 

a) poslodavac moze traziti najavu za trazenje radnog mjesta unaprijed temeljem clanka xy zakona o radu ili clanka xy kolektivnog ugovora.

 

b) poslodavac moze ograniciti vrijeme za trazenje novog posla temeljem clanka xy zakona o radu ili clanka xy kolektivnog ugovora.

 

takav bi odgovor pomogao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija