Jump to content

udes sa stranim državljaninom


iznervirana2

Preporučene objave

Nedavno sam doživjela prometnu nesreću. Žena strani državljanin, prošla je na raskrižju kroz crveno svijetlo i udarila u moj auto. Pozvala sam policiju, no dok su oni došli žena je pobjegla. Europsko izvješće nije napravljeno, žena nije baš baratala hrvatskim ni engleskim jezikom. Zapisala sam tablicu, tip auta...i predala policiji, koja je stigla nakon sat vremena. Nikakve podatke od žene nemam jer ih ona nije htijela dat, a ja je nisam imala pravo prisilit. S njom u autu su bila dva hrvata, također zbrisala. Jedan je ostavio br telefona. Policija kaže da bez nje ne mogu ništa, a osiguranje ne želi podmirit štetu. Jel netko ima ideju? Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prošlo je 2 tjedna i policija naravno nije ništa napravila. Rekli su da je udana za nekog stranog tajkuna te da je traže za još neke prekršaje. Također su napomenuli da su taj auto primjetili oko (preradovićeve) u zagrebu. Zašto auto nisu zapljenili? Rečeno mi je da je i sama potražim, što mogu napravit ako je nadjem?

Zamolila bi da mi se javi na broj mobitela 0915348894, ako netko primjeti crni bmw, trojka, ukrajinskih registracija UA 6279 MR, slovo r je naopačke. Hvala!

Šteta je 11 000kn, a bez njenog osiguranja ju podmirujem sama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ambasada Ukrajine Voćarska 52, 10 000 Zagreb

 

Mora biti u vezi sa njima.

 

Od policije ne očekujte ništa ako su u pitanju osobe s konzularnim ili diplomatskim statusom.

 

Danas su policajci previše uplašeni da bi postupali prema osobama sa bilo kakvim imunitetom. Tužno, ali istinito.

 

Ukrajina je članica sustava zelene karte, dakle bez uvida u broj zelene karte tog vozila ne možete ostvariti baš nikakvu naknadu za materijalnu štetu.

 

Usput, R naopačke se čita kao "ja". Vozila sa ćiriličnim registarskim oznakama ne bi niti smjeli proći državnu granicu, ukoliko nemaju ponovljenu registarsku oznaku na latiničnom pismu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iznervirana2 je napisao:

Dal ikako mogu od osiguranja, ili države izvuć novce s obzirom da se žena vozila sa čirilićnom tablicom?

Ne.

 

UA je međunarodna oznaka za Ukrajinu.

 

Ukoliko ste sigurni da je to vozilo iz Ukrajine, ta registracija "UA" mi zvuči kao nekakva registarska oznaka sa njihovog službenog vozila.

 

Ne mogu Vam više pomoći. Dao sam Vam jedan trag i mislim da je to dovoljno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ovako, pronašla sam ženu i prijavila je policiji, oni su od nje uzeli sve podatke. Radi se o Ukrajinki staroj 25 godina koja je vozila auto koji je registriran na njezinog oca- imučnog čovjeka. Njezin auto je "granično osiguran" u croatia osiguranju. Međutim ona sad tvrdi da ona nije prošla kroz crveno, i tvrdi da je u autu bila sama iako je bila sa dva muškarca od kojih je jedan voljan svjedočit da su oni prošli kroz crveno.Policija je kontaktirala tu osobu, te zna da ova nije bila sama u auto, te da je bila u alkoholiziranom i drogiranom stanju. Ona je vidno bila izdrogirana i pijana taj dan, i to je čovjek iz njenog auta voljan potvrdit kao i još dvoje svjedoka iz mog auta. Predala sam papire iz policije u HUO. Rečeno mi je da oni čekaju odluku policije. A na policiji mi je rečeno da ta žena živi na jednoj a prijavljena je na drugoj adresi, te da će pomoću te činjenice izbjegavat odaziv poziva na sud- točnije neće ih podizat. te da će predmet najvj. na zastaru a ja se neću naplatit. Što mi je činit da ona odgovara za prekršaj i da se naplatim od osiguranja??? Jer sad kad i imam njezino osiguranje ne mogu ništa.Jel mi pametno nju kontaktirat??

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iznervirana2 je običan građanin RH koju je lakše "otpiliti" nego koristiti policijske ovlasti do krajnjih granica.

 

Ukoliko osoba živi na drugoj adresi to je posao policijskih službenika za nezakonite migracije, koji imaju ovlast s lakoćom riješiti taj slučaj.

 

Ukoliko osoba ne prima pismena i to se riješi ljepljenjem pošiljke na ulazna vrata.

 

Ali tko to smije napraviti kćeri imućnog Ukrajinca?

 

Naša policija sigurno ne. Policija RH je uplašena da samostalno, bez poziva nekog moćnika, išta konkretno u granicama ovlasti poduzme protiv takvih.

 

Policiju ste zvali. Jesu li napravili očevid?

 

Utvrdili ste tko je vozio, njihov je posao da otkriju kojim vozilom i ispitaju svjedoke.

 

Pitanje je imaju li hrabrosti pristupiti obitelji neke moćne osobe? Zašto?

 

Zato jer će taj policajac pasti u nemilost svojih nadređenih. Ukoliko policajac u provođenju poslova zakonom propisanim ovlastima nema podršku svojih pretpostavljenih, u vrlo kratkom roku mu slijedi suspenzija, disciplinski postupak bez dokazane kaznene niti prekršajne odgovornosti, negativna godišnja ocjena (prvi žuti karton) te degradacija u službi, što povlači za sobom oko 1.000 kuna manju plaću. Pružanjem otpora takvim matletiranjema povlači i ponovljenu negativnu godišnju ocjenu (drugi žuti karton) čime se po sili zakona dobija prestanak radnog odnosa.

 

Je li tome policajcu milija njegova plaća ili šteta iznervirane2 ?

 

Preporučujem Vam da se raspitate koji odvjetnik ima volje "pobosti" se s policijom. Ako takav uopće i postoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija