Jump to content

Koeficijent rada - obračun troškova školovanja


studos

Preporučene objave

Lijepi pozdrav!

 

Moje pitanje vezano je za jedan članak ugovora o školovanju, koji sam potpisao sa tvrtkom u kojoj radim, a koji mi se čini spornim.

 

Sporni članak 4. ugovora o školovanju glasi:

 

"Za slučaj da polaznik ne završi školovanje u roku ili nakon završetka školovanja raskine ugovor o radu prije isteka roka iz čl.3. st.3. Ovog ugovora ili raskine ugovor o radu s davateljem naknade tijekom školovanja, Polaznik se obvezuje u momentu raskida ugovora o radu izvršiti davatelju plaćanje iznosa naknade definirane čl. 1. ovog ugovora, uvećanju za faktor rada izračun kojeg je u zasebnoj odluci i zakonsku zateznu kamatu od izvršenog podmirenja obveze po davatelju naknade do dana povrata sredstava..."

 

Uglavnom, kod potpisivanja ugovora rečeno mi je da se taj koeficijent odnosi na vezane troškove poslodavca, a da "koliko točno iznosi za moje radno mjesto ne zna...". Nedavno sam saznao da taj koeficijent iznosi 2.7, što znači da bih u slučaju da ja raskinem ugovor o radu, na 20.000,00 kn koliko su oni uplatili za školovanje, ja morao tvrtci vratiti gotovo 60.000,00 kn.

Zanima me da li je nešto slično regulirano kakvim zakonom, odnosno da li ja na neki način mogu osporiti ovakvu naplatu "troškova", s obzirom da su stvarni troškovi tvrtke deseterostruko manji od 40.000,00 kn.

 

Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija