Jump to content

pravo na kuću i na plac


dragopisonic

Preporučene objave

Prije godinu dana otkrio sam da kuća i zemljište nisu na tati nego na stricu.Tata je kuću napravio prije 35g.dok je baka bila živa i dok je zemlja bila na njoj.Stric je bio u Njemačkoj,a baka je živjela sa tatom.Kada je stric odlučio praviti kuću odveo je baku odvjetniku i ona mu je darovnim ugovorom darovala plac od 40m na kojem je tatina kuća i sada stričeva.Čisto sumnjam da je baka bila upoznata sa sadržajem darovnog ugovora.Napominjem da je baka bila nepismena i da je otiskom palca potpisala.Baka je umrla prije 30g,a tata prij 1g.Pokušali smo se dogovoriti sa stricem na što je on pristao da dio placa na kojem je naša kuća da se prepiše na nas.Nakon dva dana javio je da odustaje od svega.Napominjem da se obje kuće nalaze na istoj čestici 40m-200m.Još mi je živa majka pa me zanima koja su njena prava i dali kuću možemo sudskim putem dobiti ili tražiti isplatu za kuću. MOLIM ZA POMOĆ! HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Teško je da ćete dobiti pravu informaciju preko interneta , jer je u konkretnom slučaju potrebno odgovoriti na više pitanja .

 

Npr. u ostavinskom postupku iza bake trebalo je u ostavinsku masu uključiti i dar ,ako je objekt građen bez valjanih akata treba ga legalizirati i upisati u gruntovnicu , potreban je dokaz da je objekt građen na vlasništvu bake uz njezinu suglasnost.

Vaš stric da bi se mogao upisati i legalizirati objekt trebao je postati vlasnikom čestice.

Vaš je otac gradio na temelju usmene suglasnosti tadašnjeg vlasnika , Vaša baka nije to pravo osporavala , a ni stric . Iz Vaših podataka proizlazi da se radi o bespravnom objektu ,koji se treba legalizirati tj. kod urbanista treba zatražiti rješenje o izvedenom stanju i nakon toga se se nasljednici mogu uknjižiti.

 

Postupak dobivanja rješenja o izvedenom stanju možete pronaći u ranijim postovima .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija