Jump to content

problem s vikendicom


Boyanna

Preporučene objave

Molim sve koji mi mogu pomoći da mi odgovore, jer imam jako neobičan problem...naime, moj je otac vlasnik vikendice na moru, koja ju nasljedio nakon smrti majke.Kako je ona umrla za vrijeme rata, nije bilo oporuke ,a zbog jednostavnijeg rješenja vlasništvo je prepisano na mog oca ( 1/1). No, njegove 2 sestre tvrde da je kuća podjeljena na 3 dijela, iako je iz svega vidljivo da je vlasništvo samo na njemu.

Nadalje, zemljište na kojem je vikendica sagrađena se još uvijek vodi na gospođi od koje je kupljeno prije 40-ak godina, iako je ona odavno preminula ( bez muža i nasljednika).

Na koji način mogu ovu kompliciranu sitaciju riješiti, da vlasništvo vikendice i zemljišta bude na mom ocu?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon ne poznaje pojam "jednostavnijeg rješenja" pa je upis Vašeg oca čudan. Ako nije bilo oporuke, dijeli se među nasljednicima istog nasljednog reda (ovdje: djecom ostavitelja) na jednake dijelove.

 

Što se tiče rješenja statusa u z.k., prvo bi trebalo vidjeti kako je bilo moguće u z.k. izvršiti upis vlasništva kuće u korist jedne osobe, ako je zemljište na drugoj.

 

Meni se čini da Vi niste sasvim točno, ili barem ne potpuno, opisali situaciju odnosno stanje u zemljišnim knjigama. Nejasno je i kada je sve to bilo - za ovoga rata, Domovinskog, ili prethodnoga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija