Jump to content

kupnja nekretnine od strane pravne osobe - vlasnik stranac


ksd

Preporučene objave

On radi po propisima RH, i ne vidim razloga da ne može kupiti nekretninu. Još mu je povoljnije ako tu istu nekretninu unese kroz dokapitalizaciju u d.O.o., onda je tvrtka oslobođena plaćanja 5% poreza na promet nekretninama.

Jedino u slučaju ako želi tu nekretninu povući iz tvrtke, kroz smanjenje kapitala onda mislim da se jave određeni problemi, tj.plaćanje poreza kroz izuzimanje i sl. Mislim da je tako. Neka me netko ispravi ako sam u krivu.

 

Još jedna stvar. Nekretnina mu mora biti povezana sa djelatnošću kojom se bavi. Odnosno mora imati prihode od te nekretnine kroz najam i sl. da bi mu troškovi bili porezno priznati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispravak!

Krivo sam rekla vezano za dokapitalizaciju. Naime, on može svoju privatnu imovinu (i zemljište) unijeti u kapital pa tada ne mora plaćati porez na promet nekretninama.

 

Ipak, svejedno može kupiti nekretninu na leasing, ali se mora baviti djelatnošću vezano za tu nekretninu-da služi u poslovne svrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija