Jump to content

Uporaba tuđe nekretnine - naknada


Delmar

Preporučene objave

Zanima me sljedeća stvar: susjed želi raditi fasadu na svojoj kući i s jedne strane mora postaviti skelu na našem dvorištu. Na to ima pravo u skladu s čl.107 Zakona o vlasništvu, ali u tom članku isto tako piše da mi kao vlasnik nekretnine koju će susjed koristiti za izvođenje radova imamo pravo na primjerenu naknadu.

Nigdje ne piše koji je iznos te primjerene naknade, piše samo da iznos ne može biti manji od naknade u slučaju nepotpunog izvlaštenja zemljišta.

Mene zanima koji bi to iznos otprilike bio da tu stavku znamo dogovoriti unaprijed sa susjedom prije nego on započne sa radovima.

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje je da sve riješite dogovorno sa susjedom. A malo mi je i glupo tražiti susjeda za naknadu zato što če vam njegova skela biti neznam cca 10-15 dana na vašoj strani zemljišta. Jedino ako na tome dijelu imate nekakve vrijednosti ili raslinje koje bi se moglo nepovratno oštetiti izvođenjem radova. Ali razmislite da čete i vi jednog dana vjerovatno vršiti radove na kući i oko kuće pa bi vam susjed tada mogao raditi probleme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je u tome što se sa susjedom nemoguće dogovoriti, bezobrazan je i bahat, a bilo je i fizičkog nasilja s njegove strane na jednog od članova našeg kućanstva. Mislim da je svaki komentar dalje suvišan...

Upravo zbog toga želimo da nam plati neku naknadu ukoliko će koristiti naše dvorište taman da ima skelu kod nas samo jedan dan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija