Jump to content

status u radnom odnosu..??


Korisnica2

Preporučene objave

Unaprijed zahvaljujem na svakom odgovoru, a situacija je sljedeća:

naime, radim od 20.4. ove godine a sve do sada sam imala samo jedan ugovor na određeno koji je trajao od 1.06. do 1.09. i taj je očito istekao... Ja radim cijelo vrijeme, ali kakav mi je status? Koja prava imam??

Naime, sad sam se i razboljela pa bih trebala otvoriti bolovanje ali pod kojim statusom? Navodno mi poslodavac placa i mirovinsko i zdravstveno, je li to moguce ako nemam nikakav ugovor??

Uz to, sad mi zbog bolovanja prijeti otkazom te je na moju obavijest o bolesti izjavio da uopce ne dolazim u ured dok se god on ne vrati, tj do 20.og ovog mjeseca (što u prijevodu znaci da ce mi uruciti otkaz).

Može li mi uopće dati otkaz dok sam na bolovanju?

I ako dobijem otkaz, kakva prava imam na burzi..??

 

Sta sad...??

 

Hvala!!!

:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.Ako nakon 01.09. nemaš novi ugovor, poslodavac te ničime nije obavijestio,odnosno nije ti dostavio ili nema dokaz da ti je pokušao izvršiti dostavu dokumenta (odluke, obavijesti i sl.) o tome da ti je radni odnos kod njega prestao, a pouzdano znaš da ti nije zaključio radnu knjižicu sa 01.09., kao i da provjereno znaš da te nije odjavio sa HZMO i HZZO, onda se može primjeniti čl. 15. stavak 5. Zakona o radu-pročićeni tekst NN br. 137/04 koji u jednom dijelu kaže:

"...ako radnik ostane raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen, smatra se da je radnik sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme." Dakle tvoj radni status po tome bio bi da si sada u radnom odnosu po ugovoru na neodređeno vrijeme-iako on na papiru ne postoji.

 

2.Ako je sve kao prethodno navedeno onda bolovanje možeš otvoriti kao i svaki drugi radnik u radnom odnosu i obavezno mu hitno putem pošte preporučeno ili zamoli nekog da mu neposredno dostavi uz njegov potpis o primitku liječničku potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad-ali pazi da to bude najkasnije u roku od 3 dana od prvog dana izostanka sa posla.

 

3.Ovo što prijeti otkazom zasada je teško reći što je njemu u glavi i čime će ga obrazložiti, zato ti otvori bolovanje u roku, zatvori ga kad ozdraviš i dođi na posao pa ćeš vidjeti što je napisao. Uglavnom otkaz zbog bolovanja nije opravdani razlog za otkaz.

Ako već dobiješ otkaz to je onda druga tema o kojoj se može raspravljati kad nam prezentiraš njegov sadržaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija