Jump to content

Pomoć


Renci3

Preporučene objave

Dijete ima 16 mjeseci. Od 3 do 9 mjeseca života nije ju vidio niti se trudio išta učiniti po tom pitanju, nakon intervencije czss počeli su susreti jednom tjedno u igraonicama ali najčešće u parkovima među drugom djecom, ali otac nije pokazao želju za zbližavanjem osim želju za slikanjem fotoaparatom a sada i snimanje kamerom. To traje dva sata koliko traju i susreti. Nekoliko puta ju je uzeo na ruke ali ona uvijek plače, ili je vrlo nasrtljiv, čega se isto boji, nema nježnosti ni ljubavi. Malena poslije svakog susreta po noći plače i ne može spavati,a jednom prilikom se i izderavao na mene i na nju zašto jede, jer djetetu je dosta 3 obroka dnevno, nije gladna i zašto joj išta nudim. Tada nije spavala dva tjedna. Sada na sudu traži 4 sata sam u njegovom stanu,na što sam i iznijela prigovor i tražila mišljenje nadležnog czss. Moram naglasiti da bi ti susreti bili uz prisustvo njegovih roditelja na koje malena još i gore reagira. Iako sud inzistira na susretima samo s njime ali uvijek su tu upleteni i roditelji.Tražim još vremena da ga malena nekako prihvatia a tek onda susreta na samo.Iako vidim da sutkinja nema namjeru tako dosuditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema razloga za ispriku, pitanja su u potpunosti u redu. Znam da i otac ima prava ali ne želim djetetu priređivati dodatne šokove i traume. Mislim da je ovo preuranjeno, i prebrzo. Šokantnom mi je kad sutkinja kaže sad dijete neće ostajati na spavanju jer je to prenaporno za oca? A šta je s djetetom? Tko je tu važniji, on od 40 godina, ili dijete od 16 mjeseci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ako mogu postaviti još koje pitanje nadam se da se ne ljutite.

Po vašem mišljenju dijete je još malo, nadležni czss, nakon intervencije predlaže da se ti susreti odvijaju u parku, igraonicama među djecom, što mislite zašto su oni to predložili?

Mogu vam reći iz brojnih iskustava ako je dijete još malo i ako se roditelji mogu zajednički dogovarati o pitanjima bitnim za najbolji interes djeteta, nadležni Centar će predložiti da se ti susreti odvijaju u vašem domu.

Zašto mislite da je u ovoj situaciji bitno naglasiti da otac fotografira dijete, snima kamerom?

Ja svoje dijete doduše ne snimam kamerom jer je nemam, ali ga fotografiram.

Dali ste dijete vodili pedijatru zbog nespavanja dva tjedna i što je pedijatar rekao?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da se ne ljutim na postavljena pitanja. Susreti nisu u mom stanu jer živimo s mojim roditeljima. U početku je došao dva puta u stan, nekoliko puta u šetnji vani ali onda je počeo da je to njemu predaleko (drugi kraj grada),da se ne osjeća dobrodošlim, da mrzi moju obitelj itd. Tako je to i prestalo.A czss je to predložio jer su smatrali da je to normalnija i zdravija okolina za njihovo zbližavanje. Što se tiče snimanja smeta me zato što se šetnje svode na to da je ja pazim a on snima, bez njegovog kontakta ni pokušaja da se s njom zbliži.Zar mora baš 2 sata tako provesti? Gledam druge očeve pa se tako ne ponašaju. Što se tiče ne spavanja nismo išli pedijatru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad opet ono isto, molim da to ne shvatite zlonamjerno.

 

Istraživanja (vani, jer ih u nas nema, ili nema dovoljno) kažu da se odnos roditelja s kojim dijete živi odražava na odnos djeteta s roditeljem s kojim ne živi. Od roditelja s kojim dijete živi, ono mora dobiti dozvolu (prešutnu ili izrečenu) da mu bude lijepo i da uživa s roditeljem s kojim ne živi.

 

Budete li doista mislili na interes djeteta, malo ćete popustiti, nećete interferirati u odnos oca, biti veći od svoje sjene, zaboraviti na tren da je vaš bivši partner, misliti na to da je to jedini otac vašeg djeteta, i dozvoliti da se odnos razvije. Neće zbog toga dijete vas manje voljeti, već samo više.

 

Uostalom, djeca spavaju u tramvaju, crkvi, dječjem vrtiću, nije li besmisleno da ne može prespavati kod oca i njegove šire obitelji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Renci3 je napisao:

(...)zato što se šetnje svode na to da je ja pazim a on snima, bez njegovog kontakta ni pokušaja da se s njom zbliži.Zar mora baš 2 sata tako provesti?

Izgleda da bi na neki način trebalo poraditi na ovome.

Prihvaća li otac zamisao suradnje s nekom stručnom osobom koja bi pomogla i djetetu i njemu u tome, obzirom na dosadašnje navike možda i par puta s zajedno s vama (nalik na vrtićko privikavanje), a u konačnici samostalno? Moguće da bi nakon vrlo, vrlo kratkog vremena pomoglo...

 

Dakle, ne mislim na nadzor susreta i druženja koje provode CZSSovi i takve odluke suda, već kao zajednički dodatno uloženi trud za postizanje cilja- djetetovo uživanje u boravku s ocem, očev potpuni angažman za to vrijeme, a bez vas na vidiku. Dijete bi dobilo odvajanje od vas, otac pomoć i vođenje u preuzimanju svih uloga, a vi osjećaj sigurnosti koji nedostaje.

Ako ste u prilici, jasno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako kako newbie piše. Svi roditelji, bilo da žive zajedno ili odvojeno, bilo da su ženskog ili muškog spola, prolaze kroz mnoge dvojbe i nesigurnost čine li dobro, jesu li baš učinili pravu stvar, jesu li u odnosu na dijete u datoj situaciji postupili na pravi način. Potražite nekoga tko će pružiti podršku vama oboma, kako biste se oboje ponašali na dobrobit djeteta. I vama će biti lakše.

 

Nema nepogrešivih ni tata ni mama. Roditeljstvo je najzahtjevniji i najljepši zadatak koji postoji i nije sramota tražiti pomoć, niti to znači da s vama nešto nije u redu, već da želite bolje. Dozvolite i sebi i ocu da ponekad čovjek želeći najbolje može neprimjereno reagirati, to se svima događa. Razlikujemo se samo po tome želimo li i trudimo li se to ispraviti ili smo toliko ustrašeni da jednostavno moramo misliti kako sve najbolje znamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

potpuno se slažem i s vama i s newbie. To je i bila moja zamisao ali nitko je nije s oduševljenjem prihvatio,već ja ispadam vještica. U cijeloj priči ima još puno zla što nam je otac nanio kao i njegova obitelj ali pregrizla sam jezik pa i njima dopustila viđanje malene iako im je druga sutkinja( i s njima imam drugu tužbu) to htjela zabraniti. Ali nakon svega otac želi da se odreknem alimentacije koju je smanjio na svoju ruku, ne želi da djetetu pružim najbolju zdravstvenu njegu(ima AD), već smatra da je to moj hir uz svu liječničku dokumentaciju, ne želi joj ništa kao otac pružiti, pa ni ljubav, to me rastužuje i ljuti. Samo se inatiti sa mnom. Za njega je dijete pin-pong loptica. Zato želim da mu barem netko proba objasniti što dijete zaslužuje i treba kad mene ne sluša. Gdje mogu takvu pomoć i tražiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedna od mogućnosti koja je prije svega na dobrovoljnoj osnovi je da nazovete Obiteljski centar grada Zagreba, opišete probleme sa kojima se susrećete te zatražite pomoć u okviru obiteljskog savjetovališta. U obiteljsko savjetovalište možete dolaziti razdvojeno, ali i zajedno.

Jedan dio Obiteljskog centra nalazi se u ulici grada Čikaga, Borovje, a drugi dio Preobraženska 4.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija