Jump to content

Kako napisati prigovor na pijedlog za ovrhu od javnog bilje\nika u vezi parkiranja


fekete

Preporučene objave

fekete je napisao:

molim da mi neko da primjer prigovora na ovrhu koju sam dobila od bilje\nika u veyi parkiranja.

ovrha je na osnovu vjerodostojne iprave liburnija parkinga 5oo kn plus kamate , 15o kn opomena i tro[kovi postupka bilje\nika 322 kn.

 

 

hitno je hvala svima :-)

 

 

U prigovoru na ovrhu dovoljno je da napišete "prigovaram u cjelosti" i javni bilježnik koji je donio rješenje o ovrsi stavlja isto van snage i dobit čete poziv od opčinskog suda za ročište. Rok za podnošenje prigovora vam je 8 dana od primitka rješenja a što imate u pouci o pravnom lijeku na javnobilježničkoj ovjeri. Na ročištu čete izvoditi dokaze i obranu. A na temelju koje vjerodostojen isprave je ovršno donešeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

na sudu osporavati dug po ugovorenoj kazni a time i ostalim troškovima.

 

ugovorena kazna za novčana potraživanja(kazna za parkiranje to je ) nije u skladu Zakonom o obveznim odnosima.

to potvrdio i Ustavni sud.

presudu potraži na stranicama Ustavnog suda

 

 

 

bovu dobro kaže ja sam zato i pitao koja je to vjerodostojna isprava. Pretpostavljao sam da je ugovorna kazna. No vi na sudu kažite da niste nikada potpisali sa ovrhoviditeljom nikakav ugovor (nije nitko) tražite da ga predoče. Normalno nemogu jer ga nemaju. Stoga je bidno da u prigovoru na ovrhu stavite "prigovaram u cjelosti" to znači da prigovarate na iznos koji oda vas potražuju i troškove koji su proizaćli iz ovrhe. Ako se žalite samo na dužni iznos onda i dalje od vas mogu potraživati ovrhom troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Moj slucaj je poceo kao od fekete, nekoliko kazni za parkiranje od klinca koji je jedva bio punoljetan i radio ljetnu sezonu za Komunelu d.O.o koja je počela naplacivati kazne gdje god je stigla po Umagu. Moj auto je bio u svakom od slucaja parkiran izvan plavih linija koje se naplacuju. Dobila sam opomenu i kazne za parkiranje ispred zgrade u kojoj sam podstanar (van plavih linija). Kao i ovrhu od Javnog biljeznika, nisam se ni zalila niti ista. Kad sam shvatila da je vrag odnio salu podnijela sam zalbu u zakasnjenju koju je opcinski sud prihvatio ali županijski sud odbio. Dobila sam sudske troskove od Opčinskog suda koje ne mogu platiti te sam isla na soluciju imovinskog stanja da me se oslobodi tog placanja. Izgubila sam se u silnim zalbama i rijesenjima i vise neznam sta da radim, nakon moje odbijene zalbe sad cekam sta ce biti. Niti jednom nisam pozvana na rociste. :misli: Kazne su neosnovane i neznam niti cija je firma Komunela d.O.o te dal ona uopce ima pravo na sve to kao i dobijanje mojih podataka od policije na temelju tablice... ne mislim placati za nesto sta odgovorno tvrdim da nisam kriva ili pocinila ikakav prekrsaj. Sta mi je ciniti dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija