Jump to content

upomoć. jako komplicirano.


z1z1

Preporučene objave

Poštovani,

 

Negdje između 1979. i 1983. godine moj djed je sagradio vikendicu. Nakon njegove smrti provedena je ostavinska rasprava kojom je vikendica i sve ostalo što je bilo navedeno u ostavinskoj raspravi pripalo baki. Nakon bakine smrti ostavinska rasprava je provedena za sve ali zaboravljeno je navesti vikendicu. Nakon prijave i provedbe naknadno pronađene imovine (vikendica) sve je riješeno.

 

Međutim, kada smo vadili zk.uložak za potrebe naknadne ostavine pojavili su se problemi. Na zk.ulošku je sve čisto što se tiče vlasništva, međutim nekretnina nije upisana, ne piše da je tamo kuća "te i te" kvadrature, nego samo "dvorište" i napisana je površina, kvadratura tj.čhv.

 

Vikendica se nalazi na području od posebne držvne skrbi koje je u ratu dosta stradalo. Vikendica je također stradala i nalazi se u ruševnom stanju, ali želimo ju obnoviti koliko nam to mogućnosti dozvoljavaju. Niti jedan dokument o gradnji te vikendice kao npr.glavni projekt, građevinska dozvola niti bilo što drugo što bi bila poveznica sa gradnjom objekta moja obitelj nema. Nemamo nikakvog traga niti znamo da li je vikendica uopće imala građevinsku dozvolu. Bio sam u općini kojoj vikendica pripada i raspitao se za preslik građevinske dozvole, međutim tamo su mi rekli da oni nemaju nikakvu dokumentaciju u arhivi, da je dosta toga uništeno u ratu i ustvari nisu mi znali ili htjeli pomoći oko informacije kako da dođem do kopije građevinske dozvole ako uopće i postoji.

Vjerujemo da je građena s dozvolom jer je imala priključak struje i vode, ali tu nije kraj nevoljama. Parcela na kojoj je sagrađena tj. kat.čest. pod tim brojem.u katastru se vodi kao "dvorište", a katastarska kultura - "oranica", što znači da nije građevinsko zemljište !? Lud sam.

 

Moja pitanja su :

 

1. Od kud krenuti u potragu za građevinskom dozvolom ako je uopće ta vikendica-kuća i imala građevinsku dozvolu, a od kud krenuti ako nije imala građevinsku dozvolu ?

 

2. Zašto u zk.ulošku na gruntovnici i posjedovnom listu u katastru nije upisana kuća i kako izvršiti upis iste ?

 

Unaprijed hvala. Svaka informacija je dobrodošla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao prvo trebate u nadležnoj službi provjeriti da li u vrijeme gradnje kuće bilo moguće dobiti građevnu dozvolu, ako jest morate u arhivu te službe zatražiti duplikat. u tomu morate ustrajati. ako ne ide tame pokušajte u odjelu za komunalni doprinos, vodnu naknadu, elektri... ako od građevne nema traga preostaje vam legalizacija . kuća nije upisana u gruntovnicu zato što za isto nisu imali prijavni list, parcelacijski elaborat. sada je to moguće samo uz lokacijskiu dozvolu ili potvrdu o izvedbenom stanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Pismeni zahtjev s povratnicom podnesiteUredu za prostorno uređenje grada ili Županije i tražite da Vam izdaju presliku pravomoćnog Rješenja za gradnju.Možete i osobno odnijeti takav zahtjev time da Vam jedan primjer ovjere -datum primitka nek se nađe kao evidencija za Vas.

 

Ta rješenja i predmeti čuvaju se u arhivi i to morate dobiti .

Kada dobijete rješenje ići ćete u nadležni geodetski ured i tražiti da Vam izrade elaborat za uknjižbu vikendice u gruntovnici i katastru .Ovlašteni geodeta sačiniti će elaborat u dva primjerka i upisni list za gruntovnicu , te ćete na taj način biti registrirani u katastru i uknjiženi u gruntovnici i to je sve .

 

Od dokumenata za to Vam trebaju :

 

1. Rješenje o gradnji

2. kopija katastarskog plana

3. vlasnički list

 

 

Pozdrav !

 

Tražite više ponuda ili informacija o cijeni elaborata i

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija