Jump to content

Pretjecanje sinonim za zaustavljanje i prisila?


komatoza

Preporučene objave

Bok svima,

 

situacija sljedeća. Dvije trake za ravno, crveno svijetlo.

Treća, krajnje desna traka za desno. Zeleno svijetlo. Dolazim sa skuterom i ubacujem se u lijevo ispred prvog auta i ZAUSTAVLJAM skuter na sekundu jer se tada pali se zeleno za ravno i čovjek da gas i pogodi me straga.

Ja kažem da je ok, da sam kriv. Danas kazna, skoro me šlag strefio.

 

Uglavnom:

prekršaj čl.42 st.2 u vezi čl.43. st.3 u svezi čl. 294 st.1

 

članak 42. st 2 kaže

 

(2) Odredba stavka 1. ovoga članka glede bijelog svjetla ne odnosi se na svjetlo za osvjetljavanje ceste pri vožnji unatrag, pokretno svjetlo za istraživanje (reflektor), svjetlo za osvjetljavanje registarske pločice i registarsku pločicu te na vozila ministarstva nadležnog za unutarnje poslove, hitne medicinske pomoći na cestama, vatrogasna vozila i vozila oružanih snaga.

 

I KAKVE TO IMA VEZE SA SUDAROM?

 

pitanje moje:

 

1) što znači prisilna naplata? gdje je to obrazloženo pismeno? jel to ovrha na plaću? piše ako se prisilno ne naplati onda se zamjenju je zatvorsku kaznu.

 

2) kroz cijeli prekršajni nalog cijelo vrijeme se govori o pretjecanju. Po meni pretjecanje nije ako se ja prestrojim na crveno svjetlo i zaustavim vozilo? Neki prekršaj je , ali pretjecanje koje je ugrozilo sudionike???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) Prisilna naplata znači da će porezna uprava pokušati naplatiti kaznu najvjerojatnije na plaći, ak to ne uspije onda ide buksa, naravno ukoliko to sam ne rješiš prije (dogovoriš se na nekakve rate?).

 

2) A kaj to nije bilo pretjecanje?

 

3) Ako su ti samo ovo nakalemili još si dobro prošao, obzirom na tvoj opis svega navedenog mogli su ti dodati i još ponešto

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok, hvala na odgovoru.

I mislio sam si da će prvo preko plaće, ali mi nije jasno ako je plaća 50 posto pod jednim kreditom i još malo od plaće pod drugim kreditom. Koliko je minimum da koji mi mora ostati na plaći? Da li onda u tom slučaju oni skidaju do tog minimuma svaki mjesec dok se ne naplate?

 

i pod 2.

 

Ako po zakonu vrijedi sve što se napiše, dokaže, obrazloži i sl. (mislim, nisam pravnik) kako mi onda može netko reći da je riječ "pretjecanje" znači kada zaobilazim auto koji stoji i i pri tom radnjom se i ja zaustavim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito se radi o kvalifikaciji prekršaja iz čl.43.st.2 kažnjivo po čl.43.st.3 a ne kako je navedeno po čl.42.

Uglavnom, ako je to vozilo u trenutku vašeg dolaska bilo u pokretu, tada je pretjecanje, ako je vozilo mirovalo, tada je obilaženje. No, za vas je to nevažno je li jedno ili drugo, pogrešno je i jedno i drugo, ne smijete ni pretjecati ni obilaziti vozilo koje je zaustavljeno na semaforu, stvar je čista i jasna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija