Jump to content

Otkaz i prava djelatnika


man_vulgaris

Preporučene objave

Evo jos jedna "zrtva" recesije :) Zanima me ako netko moze pomoci. Unaprid zahvaljujem.

U zadnjih 5 g radio sam u dvije firme istog poslodavca ( vlasnika). Nije bilo prekida radnog odnosa( iz prve smo administracijom presli u drugu kroz potpisivanje sporazumnog otkaza. Sad posto mi je urucen otkaz zanima me koliki mi je otkazni rok po zakonu i na koliku otpremninu mogu racunati?

Da li je poslodavac firma ili vlasnik firme? ono sto stoji u zakonu da ako radnik provede 5 g kod istog poslodavca ima pravo na 2 mj otkazni rok? Molim savjete.

Zahvaljujem jos jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

otkazni rok ovisi o radnom stažu i kreće se od dva tjedna do tri mjeseca ovisno o radnom stažu. dva tjedna pripadaju radniku ako je kod istog poslodavca manje od jedne godine. za radni staž od godine dana otkazni je rok za mjesec dana , ... za pet godina dva mjeseca ...

radnik na opremninu ima pravo ako je proveo na radu kod istog poslodavca najmanje dvije godine a pripada mu iznos jedne trećine prosječne mjesečne plaće koji je radnik ostvario u zadnja tri mjeseca za svaku godinu rada kod tog poslodavca s tim da ukupna otremnina ne može biti veća od 6 plaća koje je radnik ostvario u zadnja tri mjeseca.

otpremnina i otkazni rok može se ugovoriti i drugačije npr. kolektivnim ugovorom ako kolektivnog nemate vrijedi kako sam naveo.

Po zakonu poslodavac je svaka fizička ili prvna osoba koja zapošljava jednog ili više zaposlenika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija