Jump to content

zastara?????


markun

Preporučene objave

bio sam pozvan na ročište na općinskom sudu zbog neplaćenih parkirnih kazni. Iznos je oko par tisuća kuna(malični spor), ali se radi o tome da su to kazne u razdoblju između 1998-2003godine. Uskoro mi je zakazana očito glavna rasprava pa me zanima mogu li išta kazati u svoju korist, npr. da mi nije bila dostavljena kazna kući ili nešto slično.Iznad svega me zanima da li je već nastupila zastara ovog predmeta, pogotovo ona opća od 5godina i od kad se ona računa u ovom mom slučaju?? Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

3. do 5.godina za svaku pojedinačnu tražbinu.

po vašem posanju u kom je od zadneg računa prošlo više od 5. godina ispada da je cjelokupno potraživanje duga u zastari.

zastaru potraživanja treba navesti sudu u pismenu ili na raspravi.

ugovorena kazna koju naplaćuju koncesionari za parkirana vozila je protivna zakonu i to od izlaska pojedinih pravilnika o naplati parkiranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imao sam nedavno ročište za te kazne iako se tada nisam na ročištu odmah iznio prigovor zastare jer nisam ni znao da je to zastar.Glavna rasprava je zaključena i za par dana mi je opet ročište da se pročita rješenje. Mogu li na tom ročištu istaknuti prigovor zastare, ili sam čak čuo da se pozovem na Načelo pružanja pomoći neukim strankama i da je sud bio dužan me upozoriti pa čak i na zastaru, jer mi je jedan pravnik rekao da se to obavještenje suda odnosi na materijalnopravne posljedice procesnih prava što uključuje i da su mi mogli spomenuti zastaru. Ni sam ne znam, molim pomoć...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija