Jump to content

izbor upravitelja za kuću


nina505

Preporučene objave

vi kao suvlasnici nekretnine mozete sazvati sastanak stanara i predloziti da izaberete upravitelja a izmedu sebe da izaberete pred. stanara koji ce u vase ime da potpisuje i pregovara.isto tako morate napisati medjuvlasnicki ugovor a opsirno o svemu imate na stranicama" udruga stanara.hr

-izrada pecata

-otvaranje ziroracuna

-zapisnik sa sastanka stanara

-potpisi stanara

to bi vam bilo super jer kada se dogode stete na kuci a vi lijepo sa racuna pokrijete trosak naravno ako budete uredno uplacivali svaki mjesec u tu pricuvu lakse je tako

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ZOV se nigdje ne spominje broj vlasnika niti broj stanova, a još manje rodbinski odnosi.

 

Po slovu ZOV tumačenom doslovno upravitelja bi trebale imati i nekretnine s dva vlasnika bez obzira na rodbinske odnose.

 

Lijepo bih molio odgovor na gornje pitanje. Puno bi mi značilo jer se upravo natežem s jednim prinudnim upraviteljem oko tog pitanja, a niti u jednom dokumentu nisam našao propisan određeni minimalni broj stanova kao preduvjet iz kojeg bi proizlazila obaveza imenovanja upravitelja. Nasuprot tome, u praksi se nailazi na vrlo različite kriterije tj. zakon tumači kako tko hoće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cijenim Vaše nastojanje da mi pomognete, ali bih Vas molio da pročitate moje pitanje u vezi s Felixxovim postom.

 

Ne zanima me kad se upravitelj može imenovati, već kad to postaje zakonska obaveza s obzirom na minimalni broj stanova, suvlasnika i oblik (su)vlasništva (te eventualne rodbinske veze kad je Felixx to već spomenuo).

 

Upoznat sam s odredbama ZOV, vladinom Odlukom o određivanju iznosa pričuve, stavovima različitih upravitelja, nekim odlukama lokalnih samouprava o imenovanju prinudnih upravitelja .... itd. itd. ali na spomenute stavove, osim priličnog nereda u interpretaciji ZOV, nigdje nisam naišao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija