Jump to content

Rok za povrat u prijašnje stanje i reviziju postupka


Omerta_man

Preporučene objave

Poštovani,

 

da vas ne zamaram biću konkretan..

 

 

Koliki je rok za podnošenje izvanrednog pravnog lijeka na drugostupanjsko rješenje Županijskog suda (kojim je potvrđena presuda Općinskog građanskog suda radi iseljenja)nakon dana dostave?

Točnije zahtjeva za povrat u prijašnje stanje i reviziju postupka?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Molim ako netko ima ideju što da činim i što se može učiniti, eventualno. Naime, odvjetnik me očito zayebo, ne znam kojim drugim izrazom da se poslužim.

 

Nakon mrcvarenja u radnom sporu, koji je trajao 12 godina, Županijski sud je odbacio moju žalbu, pa je, za mene nepovoljna, a i općenito skandalozna, presuda Općinskog suda postala pravomoćna u lipnju o.g.

 

Moj odvjetnik očito nije dao reviziju na Vrhovni sud. Do njega je više nemoguće doći. Od lipnja, dakle, još je bilo vremena, nisam uspjela saznati od njega što je s mojim predmetom. Čisti kafka!

 

Ali dobijem danas od tuženika dopis nek im platim sudski trošak odvjetnika, pod prijetnjom ovrhe. Tek tad mi postane jasno da moj odvjetnik ipak nije dao reviziju na VS.

 

Imam li ikakve mogućnosti za povrat u prijašnje stanje, zbog nemogućnosti saznanja što se s mojim predmetom događa i grubog nemara svog punomoćnika?

Bila bih zahvalna na odgovoru, uistinu sam šokirana!

 

Nije mi jasno što je subjektrivni, a što objektivni rok i računa li se trenutak saznanja kao onaj u kojem sam ja doznala činjenice ili moj punomoćnik? Imam li ja ikakva prava kad sam se dala u ruke tako neodgovornom stvoru?

 

Ili neki drugi način, tužiti odvjetnika Komori pa nek on plati, a mrcvarenje i poniženje koje sam od ovog sudstva doživjela kroz 12 godina, ionako nitko ne može platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Pozdrav,

Ne mora znaciti da odvjetnik nije predao reviziju na VS samo zato sto ste dobili prijedlg za ovrhu, jer Vas predmet samim primanje, rjesenja postaje ovršan i suprotna strana moze podnijeti prijedlog za ovrhu, iako spis mozda revizijom bude drugacije rjesen.

 

A, najlaksi nacin vidjeti je li podnijeta revizija je otici na sud i pitati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija