Jump to content

Prijava boravišta kod prijateljice


PROZAC

Preporučene objave

U teškoj sam životnoj situaciji i prijateljica je prihvatila da dođem živjeti kod nje, ne u smislu "pravog" podstanara, već samo da živim kod nje jer nemam gdje drugdje. Znam da me mora prijaviti u MUP-u, ali bih htjela napraviti ugovor (mislim u poreznoj upravi) da ću živjeti kod nje, ali ne u smislu podstanara, tako da ne plaća porez na mene jer joj uistinu neću plaćati, već zbog toga da se i ona osigura na neki način, da ne ispadne da vara državu i da kod nje živi netko ko podstanar, a u stvari čini dobro djelo i želi mi pomoći. Da li postoji kakav ugovor o tako nečemu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Sačinite ugovor o najmu dijela stana (opišite 1 soba s upotrebom kuhinje i kupaonice s WC-om ) ili kako prijateljici odgovara s rokom od (koliko prijateljici odgovara ) time da ćete stan osloboditi od osoba i stvari u roku od 8 dana od kada Vas prijateljica (ime i prezime,adresa ) obavijesti da joj isti prostor treba radi ekonomskog iskorištavanja ili u privatne svrhe. Cijena najma iznosi 0 kuna .Vi se obavezujete snositi sve troškove koje budete prouzrokovali od popravka do režijskih troškova od Vas učinjenih .

Ugovor treba ovjeriti kod JB.Takvim ugovorom ne možete

ostvariti pravo na subvencioniranu stanarinu , ali neke općine subvencioniraju utrošak npr 5 m3 vode , možda struju i sl. Na temelju takvog ugovora i suglasnosti stanodavke možete se i prijaviti na toj adresi na rok koji piše u ugovoru .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija