Jump to content

Skrbništvo nad djetetom i postupak na sudu


Zdongo

Preporučene objave

Pozdrav,

prije svega molim administratora da premjesti temu,ako je potrebno,na odgovarajuće mjesto.

Naime, živio sam u izvanbračnoj zajednici s ženom i imamo dijete od 4 godine. Moja nevjenčana supruga ima ozbiljnih problema s ovisnošću o alkoholu pomiješanim s raznim medikamentima (benzodiazepinima) te sa takvim "mrtvim tijeloom nije u stanju brinuti se o djetetu dok ja radim, nego zove svoju majku. Njezina majka je, blago rečeno, poremećena jer ide s malom i kopa po smeću i kontejnerima.

Supruga je u te 4 godine imala 4 ljubavnika (potvrđena) i svaki od njih je vezan za opojne droge ili je "diler" istih, osim oovog zadnjeg koji je psihički bolesnik,koji joj je jednom prilikom i porazbijao kafić u kojem je radila. Prema supruginim riječima, ona je u "mladosti" povremeno konzumirala i teške droge, kokain i heroin, te ih mi je jako hvalila. Vrlo je neuredna i prljava.

Pokušavao sam da spasim brak radi djeteta ali ona se nije mijenjala,te je uz kraće pauze nastavljala s opijatima.

Taj njen sadašnji ljubavnik je jako tražen radi dugova i sl. Ona je izjavila da želi ići kod njega,ali s djetetom što sam zabranio,, što bi i svaki roditelj učinio.

Budući da nije odustajala od svog plana,obratio sam se CSS-u i rekli su mi da prijavim sudu.

No, preksinoć me isprovocirala i ja sam joj opalio dva šamara,na sreću blaga, što nisam smio.Ona se pokupila i otišla ljubavniku bez djeteta te me prijavila policiji. U Međuvremenu mi je on i prijetio pa sam i ja zvao policiju. Ona sad pokušava od liječnika izvući što veću ozljedu, koje nema.

Planiram što prije otići sudu i tražiti skrbništvo,te privremeno skrbništvo.

Zanima me kakve su mi šanse i kako treba izgledati "prijedlog sudu za skrbništvo" Unaprijed hvala. hvala!

 

***editirala newbie***

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ovako, dosta je tesko vidljiv vas tekst, barem na mom racunalu radi ovih fotografija koje ste postavili. Slobodno ih uklonite, shvacam o cemu govorite.

 

To sto ste je udarili jako je los potez jer ako je sve prijavila policiji, ako je bilo kakvih vidljivih ozljeda, najvjerovatnije cete biti okrarakterizirani kao obiteljski nasilnik, a upravo tu su vas cekali- mislim na sud i djelatnice centra za soc skrb

 

Moj savjet je slijedeci:

- prijavite slucaj nadleznom centru za socijalnu skrb, pismenim putem s povratnicom

- maknite se s djetetom, bez obzira na to sto ga je ona uzela djetetu nije mjesto uz ovisnika

- obavijestite centar za socijalnu skrb o tom svom potezu

- pismenim putem izvjestite majku da ste nalazite na xxxx adresi, da joj ne prijecite susrete samo da njeno ponasanje tumacite stetnim za dijete i neka posjecuje dijete u vasem domu uz prethodni dogovor oko termina s vama, koliko god oce

- sredite se i smirite

- pokrenite postupak pred sudom u kojem trazite privremenu i konacnu mjeru da se dijete dodijeli vama na zajednicki zivot, za pocetak (u suradnji s odvjetnikom se konzultirajte) da li da zatrazite zabranu pristupa majci, zahtijevajte da majka prodje tretman rehabilitacije kako bi mogla normalno funkicionirati i zatrazite da sud odredi centru donosenje strucnog misljenja s kojim roditeljem bi dijete trebalo zivjeti, a sudu predlozite i psihijatrijsko vjestacenje obitelji (vas i majke vaseg djeteta). Takodjer predlozite sudu da u postupku majka dostavi medicinsku dokumentaciju vezanu za ovisnost i mozebitna ljecenja od ovisnosti. AKo nece, neka to sud zatrazi sluzbenim putem od bolnice/a u kojima znate da je radi toga bila.

- pripremite se na borbu s predrasudama suda i centara, SVE samo i jedino pismeno, dostojanstveno i smireno s njima. Vas moto je dobrobit vaseg djeteta, sto manje se bavite nekim osobnim crticama iz zivota nesudjene supruge. Odmaknite se od toga na dostojanstvenu razinu, ne pribjegavajte nasilju, vrijedjanjima, povisenim tonovima. Kontrolirajte sebe i situaciju oko sebe. Sve drugo ce vas samo kompromitirati na sto centar i sudovi, a naposlijetku i majka djeteta likuju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru!

Ona nije registrirana ovisnica,te nije ovisnica o teskim drogama (kokain,heroin), nego prvenstveno o uzimanju alkohola i medikamenata u svrhu djelovanja na živčani sustav. Na njoj nema vidljivih ozljeda jer su šamari bili slabog intenziteta, prstima,ne dlanom. No,ona je isla očnom doktoru da ima smetnje vida i spominje nekakvo "nagnječenje", što je nemoguće.

Ja sam joj rekao da dođe ividi dijete koliko god hoće. Sinoć je bila,ali nije htjela vidjeti dijete.

 

Zanima me kako treba izgledati Prijedlog za pokretanje sudskog postupka za skrbništvo (neki formular i sl.) šta da u njega napišem? Istto i czss?

 

Jer taman sa počeo to pisati pa ne znam šta je bitno, a šta nebitno u ovom slučaju.

Još jednom puno zahvalan!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija