Jump to content

legalizacija suvlasništva bez suglasnosti jednoga


lukaz

Preporučene objave

Poštovani,

 

Jedna specifična situacija, a možda i ne toliko..dva su suvlasnika od kojih je jedan u potpunosti nezainteresiran i zlonamjeran pa ne želi legalizirati već postojeći objekt.

Naime, nad samom nekretninom visi Rješenje o uklanjanju objekta koje je već prolongirano, uzgred rečeno po prijavi jednog od suvlasnika. Objekt se nalazi u građevinskoj zoni-gusto izgrađeni dio, ima cijelu komunalnu infrastrukturu, upisano je u katastar i zemljišne knjige po formiranju istih 2003. god, ali nema lokacijsku i građevinsku dozvolu kao ni cijelo mjesto. Jedan od suvlasnika je podnio zahtjev za legalizaciju cijelog objekta u Ured za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, lokacijska dozvola je jedan od uvjeta da se u potpunosti odgodi izvršenje Rješenja o uklanjanju objekta no drugi suvlasnik se protivi da se ta dozvola izda kao i što inzistira da se spomenuto rješenje izvrši. E sad uzimajući u obzir načelo da svaki suvlasnik može poduzimati korisne radnje i radnje koje su obaveza ( legalizacija je obaveza prema državi ili?? kao i komunalna naknada, koja je nesporan primjer iz pravne litarature) u ime svih suvlasnika i ne treba za to njihovu suglasnost ako zahtjev prema trećima postavi u ime i za račun svih suvlasnika. Pitanje je sljedeće, da li je moguće da jedan od suvlasnika opstruira proces legalizacije na način da se on tome protivi ili jedan može ispuniti obvezu prema državi, u vidu legalizacije cijelog objekta, za sve suvlasnike pa poslije regresnim zahtjevom vračati što je platio za njihov dio obveze?

 

Unaprijed zahvaljujem na svakoj sugestiji i odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija