Jump to content

Naplata odštete na radu


andreabeader

Preporučene objave

Poštovanje,

 

radi se o slučaju moga partnera koji je prije tri godine radeći kod stanovitog građevinara iz Splita zbog nepropisnog osiguranja skele pao s visine 7 metara i ostao u komi tjedan dana. Nakon oporavka uslijedila je tužba vlasniku firme, te je moj partner pravomoćno dobio odštetu u visini od 150000kn. No, vlasnik firme je svu svoju imovinu prepisao na ženu i djecu te se vodi kao da nema imovine nikakve, dok zapravo lagodno živi vozeći Mercedes od 35000 eura. Moj partner nakon tri godine potraživanja preko odvjetnika, ne uspijeva dobiti odštetu. Postoji li rješenje? Jer gospodin vlasnik izgleda nema namjere upisivati ikakvu imovinu na svoje ime. Iako se radi o vrlo imućnoj obitelji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

čudno je da odvjetnik nije to uspio riješiti. Niste napisali da li je tužio firmu kao d.O.o. ili osobno vlasnika, ako se radi o obrtu.

Ako je tužio d.O.o. može s pravomoćnom presudom ići na ovrhu računa te firme pa kad god da se pojave sredstva na tom računu isplaćivat će se Vašem partneru.

 

Dalje, ono što je odmah bilo moguće a sada trebate provjeriti rokove - ako je tužio vlasnika firme kao fizičku osobu, mogao je pokrenuti postupak za pobijanjenm pravnih radnji poduzetih na štetu dužnika pa bi se sva darovanja koja je tuženik napravio da prenese svoju imovinu - poništila.

 

Nadam se da sam Vam pomogla.

Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija