Jump to content

hitna informacija!


elena84

Preporučene objave

ovako situacija je sljedeća...radila sam u banci 2007. godine i imala višak u blagajni od 10 000 kuna...na kraju se našla pogreška i klijentu je naravno uplaćen novac, no međutim sam ja dobila otkaz zbog skrivljenog ponašanja...

sad me zanima da li se više ne smijem prijavljivat na njihove natječaje, odnosno više neću moći nikada raditi za njih ili postoji neka caka?? please neka mi netko odgovori !!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako niste osuđeni zbog djela iz čl 49 zakona o državnim službenicima, što pretpostavljam da niste, te ako ništa ne piše u natječaju u kvalifikacijama, nema zabrane da se javljate na natječaje i da budete primljeni na isti. Druga je stvar, hoće li novi poslodavac možda tražiti preporuku prijašnjeg poslodavca i odluku o otkazu u kojem piše o skrivljenom ponašanju...Ali i tu postoje cake da se "izvučete" iz neugodne situacije i osvojite bodove dobrim intervjuem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

elena84 je napisao:

znači ponovo bih mogla raditi u istoj banci? jer u biti su mi kao izašli oni u susret i rekli da nek ja napišem zahtjev za sporazumnim otkazom da mi ne bi pisalo u radnoj knižici da sam dobila otkaz zbog skrivljenog ponašanja.

 

elena,

kako nebi mogla bi ponovo rati i u radnu knjžicu nitko ništa nesmije upisivati osim zakonom određenih stvari kao što je dužina staža,hvalifikacije isl.. Nikako ne kazne,otkazi i njihovi razlozi.Radna knjžica je javna isprava čiji način popunjavanja je propisao ministar rada,obrazovanja i športa. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

banke ne spadaju pod drzavnu sluzbu i nemaju obvezu propisivanja natjecaja, ali mogu propisati natjecaj i postaviti odredjene uvjete. naravno da kadrovska ima podatke, bilo bi naivno misliti da nema. ovdje se ne radi o tome da postoje neke zakonske zapreke vec je pitanje zeli li te poslodavac nakon otkaza uvjetovanog skrivljenim ponasanjem.

 

ne znam tocno o cemu se radi (imala si visak u blagajni?), i sto ti je stajalo u obrazlozenju otkaza? moje je iskustvo da se radnici koji su zaista "posudili" :-D novac, vise zasigurno ne vracaju kad dobiju otkaz. ukoliko si nesto pogresno slucajno napravila pa je nastao visak, ne s nekakvom namjerom, a pogotovo ako si gresku ispravila, postoji sansa, iako ti je poslodavac samim otkazom rekao - vise te ne zelim. ukoliko si mislila da je otkaz neopravdan, trebala si se boriti tada da zadrzis posao (zahtjev za zastitu prava, tuzba).

 

ukoliko si pak dobila izvanredni otkaz - tada ne vjerujem da ce te vise ikad zaposliti, jer se izvanredni otkaz daje upravo iz razloga sto daljnji radni odnos vise nije moguc zbog teske povrede prava iz radnog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

to sam si i ja mislila...nažalost bila sam premlada i glupa kaj se nisam borila za svoje radno mjesto iako nisam bila kriva...novac je bio u blagajni i našla se pogreška,klijentu se uplatio novac i problem riješen....nikad ne bih uzela novac koji nije moj,inače ne bi ni prihvatila posao u banci..i što sam sve radila za voditeljicu i na kraju mi zabije nož u leđa...

moglo se to na drugačiji način riješiti a ne otkazom..dokazala sam im svoju vjernost i bila predobar radnik, dobila ne znam kolko pohvala i eto ga na....ma...

 

baš sam ljuta i dan danas...užas...otad ne mogu naći posao nikako...u dugovima do grla,čekam sam da me uzbace na ulicu još...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija