Jump to content

Aneks ugovora o radu - prisila na niže kvalificirano radno mjesto


TMLV

Preporučene objave

Radnika, profesionalnog vozača, sili se pod prijetnjom poslovno uvjetovanog otkaza ("tehnološki višak")da potpiše aneks ugovora o radu kojim mu se opis poslova mijenja sa VOZAČA motornih vozila B,C i E kategorije u POMOĆNOG RADNIKA u stolariji.

Radnik je odbio potisati i traži sindikalnu zaštitu.

Što mu savjetovati?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim, prebacite pitanje u forum- radno i socijalno pravo, tamo ima stručnih koji će vas znati savjetovati o mogućnostima. Moj savjet, ako nije neka spačka poslodavca i stvarno nema uvjeta da ostanete raditi na dosadašnjem opisu poslova,možda bi trebali prihvatiti taj aneks. Po zoru i većini kolektivnih ugovora, ako nestane potreba za obavljanjem određenih poslova te poslodavac ponudi neko drugo radno mjesto koje radnik odbije , posliodavac ima pravo uručiti poslovno uvjetovani otkaz ugovora o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

TMLV je napisao:

Hvala :)

 

Sve je točno što je anavir napisala.

Međutim radnik ima pravo na Zaštitu prava i u slučaju kad odbije anex ugovora i kad mu se uruči odluka o poslovno uvijetovanom otkazu ugovora o radu. Poslodavac mora otkaz obrazložiti opravdanim razlozima. radnik ima pravo na Zaštitu prava kojom će osporiti opravdane razloge poslodavca ukoliko zna za činjenice kojim bi iste mogao osporiti (rad na crno, a time prikazivanje umanjenih poslovnih rezultata- što je bio slučaj u pokušaju mog poslodavca da mi uruči posl.uvijetovani otkaz. Radi se o stolarijama u kojima je rad na crno česta pojava,češće nego na bijelo).

Svakako razmislite o svemu jer "ratovati" sa poslodavcem nije preporučljivo ukoliko vam je važno zadržati kakav takav posao. a posao u stolariji zna biti interesantan i nije pretežak. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija